Kosovo uvelo vize za građane Bosne i Hercegovine

6 672

Vlada Kosova odlučila je da uvede ulazne vize za građane Bosne i Hercegovine, kao recipročnu mjeru pošto BiH ne priznaje putne isprave građana Kosova.

vizausaPrištinska televizija KTV je imala uvid u odluku koju je Vlada Kosova donijela na jednoj od prethodnih sjednica, u kojoj se u članu 6. tački 1. navodi da građani BiH prilikom ulaska na Kosovo trebaju imati ulazne vize, javlja BETA.

Izvori KTV-a u Ministarstvu vanjskih poslova Kosova su rekli da su građani BiH dužni ulazne vize za Kosovo dobiti u Ambasadi Kosova u Albaniji.

Građani država koji prema odluci Vlade Kosova treba da imaju ulazne vize za Kosovu nisu dužni da ih pribave ako imaju šengensku vizu za više ulazaka u biometrijskoj putnoj ispravi. Nosioci takvih isprava, međutim, na Kosovu mogu da borave najviše 15 dana.

BiH i Srbija su jedine države bivše SFRJ koje nisu priznale Kosovo.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
elvis

cuj pa zar neko iz bosne putuuje u kosovo ili albaniju ?? 😛 a i glupi su ako misle da ih vecina naroda u bih ne zeli priznat nego zna se ko koci ..

Марко

Nama će uskoro, po izvještaju potparola za romsku populaciju, i naselje KULJENO uvest vize! Kažu neće da im riješe slučaj Dervo-Jakov pa uvode reciprocitet.

ja@hotmail.com

pa trebamo i mi njima uvest vize pa nek se *** znamo i mi vodu prodavat,kao oni limunadu i sladoled

NUKA

KAD NAS SVI J… MUGU I KOSOVARI.

alfa

sipsa siptare!

Truger

Cuj Kosovo uvodi vizu…hahahahah oj Boze i oni se nafurali da su ugledna nacija…. J…. vam sampitu..

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x