Konstituisana Skupština TK

0 897

Danas su 34 poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona položili zakletvu u novom mandatu, jedini koji nije položio zakletvu je predstavnik Hrvatske demokratske zajednice Mijo Krešić koji je kako se navelo opravdano odsutan.

Na Skupštini su jednoglasno usvojene i odluke o izboru članova privremene administrativne komisije te članova komisije za izbor i imenovanje Skupštine Tuzlanskog kantona. Konstituirajuća sjednica skupština Tuzlanskog kantona počela je sa 34 poslanika od izabranih 35 koliko je trebalo prisustvovati. sjednicom je presjedavao dosadašnji predsjednik Amir Fazlić, koji je pozdravio novoizabrane poslanike uz želju da što bolje rade u četverogodišnjem mandatu.

Treba naglasiti da su poslanici na početku počeli donositi jednoglasne odluke, pa tako su usvojene i Odluke o izboru članova privremene administrativne komisije Skupštine Tuzlanskog kantona na čijem čelu je kao predsjednik Hajrudin Bećirović iz Socijaldemokratske partije dok su za članove izabrani Semir Turbić, Džemal Jukan, Zahid Bašić, Besim Imamović, Mersed Šerifović i Ivo Divković koji će svoju funkciju obnašati do izbora stalnih članova Administrativne komisije.

Jednoglasno su poslanici usvojili i Odluku o izboru članova privremene komisije za izbor i imenovanje Skupštine Tuzlanskog kantona, kojom će predsjedavati Fahrudin Skopljak iz Stranke demokratske akcije dok su za članove izabrani Suada Mujčinović, Mijo Krešić, Mahir Nurkanović, Mirsad Selimović, Samir Kamenjaković i Muhamed Šadić.

O koalicijama nije bilo riječi, ali smo uspjeli saznati da je predsjedavajući Kluba poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona ispred SDP-a Dževad Hadžić iz Kalesije, dok će za predsjedavajućeg Skupštine TK-a najvjerovatnije biti izabran Ivo Divković iz Socijaldemokratske partije.

Nastavak sjednice u kojoj bi se trebalo saznati više o koalicijama i predsjedavajućem biće zakazana nakon 20. novembra.

(RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x