Komesar policije iza rešetaka

Ilustracija
1 824

Nakon provedenih aktivnosti na terenu, izvršenih pretresa i lišenja slobode više osumnjičenih osoba u okviru akcije „Kastel“, te ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputit će prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora za osam osoba.

Ilustracija

Brkić Ramo, rođen 1966. godine, nastanjen u Bihaću, Selimović Emir, rođen 1967. godine, nastanjen u Bihaću, Hodžić Ibrahim zv. „Baja“, rođen 1966. godine, nastanjen u Bihaću, Kunić Husein, rođen 1972. godine, nastanjen u Bihaću, Mašić Asmir, rođen 1968. godine, nastanjen u Bihaću, Libić Mehmed, rođen 1968. godine, nastanjen u Bihaću, Ćufurović Maho, rođen 1953. godine, nastanjen u Velikoj Kladuši, Selimović Enes, rođen 1964. godine, nastanjen u Velikoj Kladuši, su osumnjičene osobe za koje Tužiteljstvo BiH predlaže pritvor.

Pritvor prema navedenim osobama biće predložen zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike u izvršenju kaznenih djela, navodi se u današnjem saopćenju Tužiteljstva BiH.

Navedene osobe osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala, u svezi sa gospodarskim kriminalom, te kaznenim djelima davanja ili primanja mita, dara ili drugog oblika koristi. Tužiteljstvo BiH će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana za navedenih osam osumnjičenih. Ostali osumnjičeni koji su privedeni tijekom jučerašnje akcije, će se u nastavku kaznenog postupka, braniti sa slobode. Akcija „Kastel“ koja je provedena po nalogu Tužiteljstva BiH, jedna je od najvećih združenih policijskih akcija u BiH i rezultat je višemjesečne temeljite istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH u suradnji sa policijskim agencijama.

Tužiteljstvo BiH se zahvaljuje svim policijskim agencijama koje su sudjelovale u akciji „Kastel“, kao i misiji EUFOR-a i EUPM-a koje su osigurale korištenje helikoptera za transport djelatnika Tužiteljstva BiH tijekom provođenja akcije „Katel“.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lukavcan

Mashalla…mashalla…. samo cistiti…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x