Knežiček, Ajanović i Ništović nisu više ministri u Vladi TK

Foto: DrugaTV
6 921

Željko Knežiček, Edin Ajanović i Samir Ništović nisu više ministri u Vladi TK. Takvu odluku donijela je nova parlamentarna većina SDP, S BiH, HDZ BiH i samostalni poslanik Zoran Jovanović, koji je do jučer bio opozicionar.

Foto: DrugaTV
Foto: DrugaTV

Preko noći se u TK prekrajaju koalicije, a iz SDA najavljuju novu transformaciju vlasti. Na mjesta smijenjenih ministara došli su Emir Hujdurović (socijalna politika), Sead Hasić (poljoprivreda) i Zvonimir Iveljić (industrija), javlja Druga TV.

Smjenu s pozicije ministrice zdravstva u posljednji tren izbjegla je Nermina Hadžigrahić, koja je iz BPS SH “prebjegla” u Stranku za BiH.

U opoziciji ostaju SDA, NS Radom za boljitak, BPS SH, SBB i tri samostalna poslanika. Nove smjene su na vidiku, pogotovo u javnim preduzećima…

(SodaLIVE.ba/DrugaTV)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Šargonja

Evo počele mi teć suze nizguznice što oni nisu više budžovani. Kad će u Lukavačkoj vrhuški, seljačko-političkoj, odzvonit?

Filadendron

Sad kad su shebali dvije tri velike firme u TK sad su ko smijenjeni, eh jest mi SDP pravo dobra domacinaska stranka………….

Valter

Nisu potpune informacije , navedene u gornjem tekstu , jer nije samo Ministrica zdravstva iz BPS prešla ( čuj pribjegla ) u SZ BiH , već su to ranije uradili svi Ministri iz reda BPS-a ( još 2 Ministra ). A potpuna istina je da je u više od 9 opština TK BPS , revoltiran politikom iz Sarajeva , pristupio SZ BiH , čime se je ojačao probosanski i jedini bedem očuvanja Države BiH . Da bi informacija bila potpuna , trebalo je navesti i sve Opštinske Vijećnike i Opštinske odbore ,koji su napustili BPS i prihvatili programska načela i opredjeljenja Silajdžićeve politike .
Moramo istaći bar naš Lukavac , gdje je gospođa Zarfa sa svojim cjelokupnim Odborom prešla i utopila se u Stranaku ZA BiH .Čestitamo .

majaba

nikad dok je seljaka..

majaba

i bokavljana..

Student

Ha ovi ili oni… Isto nam ga dodje… Sranje u bojama…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x