Jelena Topić završila performans, tajna ostala

1 556

Prijedorčanka Jelena Topić, koja je danima plijenila pažnju nepomičnim trosatnim stajanjem na Trgu majora Zorana Karlice, jučer nije bila na mjestu gdje su je Prijedorčani posmatrali mjesec.

jelena i dalje

Posljednji put se pojavila u nedjelju u 10 sati, kada je kredom ispisala riječ “pozovi” i ispod toga cjepanicama ogrevnog drveta ispisala humanitarni broj 1413 za oboljelog dječaka Igora Starčevića iz Malog Prnjavora, prenosi Blic.

Građani su nakon toga ispisivali svoja imena, a Jelena se ponovo pojavila na trgu u 13 sati, pokupila kutiju i cjepanice drva i nestala. Njen mobilni telefon jučer nije bio dostupan, a njeni prijatelji tvrde da je definitivno završila performans.

Mnogi sugrađani su danima nagađali šta je natjeralo ovu Prijedorčanku da po suncu i kiši nepomično svakog dana po tri sata stoji na trgu. Jedni su mislili da je u pitanju diplomski rad, međutim, budući da Jelena kao student filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci ima još četiri ispita do diplomskog, pretpostavlja se da to nije razlog.

Na društvenoj mreži YouTube ostao je zapažen njen dokumentarac koji je radila pod nazivom “Rakiola religions”, pa su neki nagađali da Jelena ponovo radi dokumentarac i da će joj stajanje na Trgu dati dosta materijala za taj rad.

Radmila Tadić, koja je glumila u Jeleninom dokumentarnom filmu, kaže da je ona djevojka koja ima stav i da ne odustaje lako od onoga što naumi.

– Ona je fina djevojka, maštovita i inventivna – dodaje Tadićeva, ali kaže da ni ona ne zna zbog čega je Jelena izvodila ovaj performans.

Jelena Topić se stalno smijala kada bi na kiosku ugledala veliki broj dnevnih novina i svoje ime na naslovnim stranama. Prijedorčani su se i jučer sa zanimanjem okupljali na Trgu da vide šta će Jelena novo prirediti, međutim, nije se pojavila.

Po svemu sudeći, reagovala je na brojne komentare na raznim sajtovima, da više medijske pažnje treba da dobije bolesni Igor Starčević (10) nego ona, pa je u skladu s tim i ostavila poruku.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Zippo

Inteligencija uzvraća udarac primitivizmu. Natjerala je naše ljude na razmišljanje, eh koji je samo to zločin 🙂
Mogla bi da bude i optužena zbog toga.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x