Izbor za najtinejdž​erku i najtinejdž​era Tuzlanskog Kantona

0 1.453

Udruženje „ZEMLJA DJECE“ Tuzla, Tuzlanski tinejdžerski centar „TELEX“ uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i općine Tuzla, a u sklopu manifestacije „Ljeto u Tuzli“, objavljuje javni konkurs za “Izbor najuspješnije tinejdžerke/tinejdžera TK u 2010/2011 godine”.

Ilustracija
Ilustracija

Udruženje „ZEMLJA DJECE“ Tuzla, Tuzlanski tinejdžerski centar „TELEX“ poziva sve učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, druge javne ustanove, vladine i nevladine organizacije, sportske klubove i građane da prijave istaknute tinejdžere u dobi od 12 -19 godina, učenike od petog do osmog razreda(odnosno od šestog do devetog razreda) osnovne škole, i učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole za izbor i proglašenje pobjednika po sljedećim kategorijama:

– najuspješnija učenica/učenik
– najhumaniji tinejdžerka/tinejdžer
– najuspješnija tinejdžerka/tinejdžer u oblasti sporta
– najuspješnija tinejdžerka/tinejdžer u domenu umjetnosti i kulture
– najtinejdžerka/najtinejdžer iz reda romske populacije
– najtinejdžerka/najtinejdžer iz populacije osoba sa posebnim potrebama
– najtinejdžerka godine najtinejdžer godine

Pored izbora najuspješnijih tinejdžera u gore navedenim kategorijama, pristupit će se i izboru najškole/udruženja u 2010/2011 godini. Epitet najškole/udruženja se dodjeljuje školi/udruženju koje je postiglo zavidne rezultate na relevantnim takmičenjima(školskim, sportskim, kulturnim i sl.), te dalo značajan doprinos u unapređenju ljudskih prava i razvoju društvene zajednice, te kvalitetno apliciralo na javni poziv.

Javni konkurs je otvoren od 19.05.2011 godine i bit će objavljen u svim elektronskim medijima na području Tuzlanskog kantona. Rok za podnošenje prijava kandidatkinja/kandidata na ovaj konkurs, sa dokazima o ispunjavanju kriterija, je 05.08.2011 godine.

Prijave dostaviti na adresu organizatora: Klosterska 15, 75000 Tuzla, ili predati u prostorije TTC „Telex“ Tuzla ( preko puta KŠC „Sveti Franjo“) svakim radnim danom od 08 do 16 časova. Svaki kandidat je obavezan dostaviti popunjenu aplikacionu formu (aplikaciju i kriterije za izbor možete preuzeti u prostorijama Centra, vašoj školi, sportskom klubu, udruženju, organizaciji i sl. ili na www.zemljadjece.org), kao i neovjerene kopije svih dokumenata relevantnih za konkursne kriterije, a koji se pominju u aplikaciji.

Primljenu dokumentaciju organizator ne vraća. Podnosilac prijave na konkurs odgovara za tačnost i istinitost podataka kojim se dokazuje ispunjavanje kriterijuma.

Preuzmite formular za aplikaciju

Preuzmite dokument sa kriterijima za apliciranje

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x