Isplata penzija počinje u subotu

2 684

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzije za juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 156 miliona maraka, istakli su iz Zavoda.
(Fena)

 

Leave a Reply

2 komentara za članak "Isplata penzija počinje u subotu"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

A, kad dijele ‘ pljačkaši plijen? Haman odma’ po obavljenom “poslu”.

Don Juan
Gost
Don Juan

Politicari sigurno dobiju do 3 -4 u mjesecu svoji tesko zaradjeni novac 5 000-7 000 km neki mozda i vise samo ne prikazu dabogda to za ljekove da dadnu Jednog djeda znam covjek dobije penziju 25 i to ona najmanja penzija i on odma cim dobije hud ko nema nikog mene zove nekad ko zivim blizu njega pomognem mu kad imam vremena gleda da plati rezije uzme sebi ljekove malo nesto da ima jest i to je sve Zalosna slika stvarno a koliko je takvi slucajeva ima ih bezbroj gdje drzava se ama bas nista ne brine za svoje gradjane jednostavno boli ih briga ..stid i sram da ih bude dabogda od raka bolovali a djedu nije jos puno ostalo jer ga je bolest tuga i neimastina ubila ostaje mu samo da umre i takvi kao on A drzavi da ostane penzija …