Isplata penzija počinje 4. januara

3 834

Isplata penzija za decembar 2010. započet će 4. januara 2011. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Koeficijenti za isplatu mirovina ostaju nepromijenjeni, odnosno iznose 1,65 za redovite te 1,485 za mirovine koje se financiraju iz proračuna Federacije BiH, stoji u saopćenju.

Iz tog zavoda ističu kako se očekuje da će uplata potrebnih sredstava za povlaštene penzije od strane Ministarstva finansija Federacije BiH stići na vrijeme. Najniža i najviša penzija ostaju nepromijenjene, tako da najniža redovna penzija iznosi 296 maraka, a najviša 1975 maraka.

U saopćenju se također navodi kako su 20. decembra u Travniku otvorene nove prostorije Kantonalne administrativne službe Federalnog zavoda MIO Srednjobosanskog kantona. Prostorije su svečano otvorili predsjednik Upravnog odbora Zavoda Marinko Petrić i direktor Zavoda Zijad Krnjić. Riječ je o savremenim prostorijama u kojima će zainteresiranima biti omogućeno lakše i brže dobivanje svih potrebnih dokumenata i usluga.

Federalni je zavod u objekt investirao 2.623.015,99 maraka. Izgradnja novih objekata bila je potrebna iz više razloga, ali kao osnovni navodi se činjenica da su dosadašnji prostorije u kojima su bile smještene službe Zavoda bili ruševni te je prijetila opasnost i od urušavanja, a uslovi za rad bili su gotovo nemogući, navodi se u saopćenju.

(Fena)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mery_lu

Sta ce penzija penzionerima za novu godinu, vazno je da su dobili na vrijeme prije prvog kad su bili izbori, da mogu ici glasati za lopove a novu godinu nek docekaju sa krompirom u rerni ako i njega mognu kupit. Dbogda pocrkala ova vlast i stara i nova sta rade sa ovog jadnog naroda.

TuzlaK

e to je ta koalicija …. SDA i SBiH i HDZ u FBiH…. nek su oni koji su i zaduzeni za isplatu penzija sebi uzeli po 500 da mogu slavit kako treba i kako zele a ostali narod ko .ebe….

e zato hvala Bogu pa ide nova Koalicija i Vlada… pa cemo vidjet sta oni imaju da ponude …

Lukavcan

Joj, kakva koalicija? Ha stara ha nova ha ovakva ha onakva, ljudima treba penzija,…bas me zanima hoce li moj babo redovno dobijat penziju novom koalicijom, hmmm, bah me interesuje….

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x