Ilija Jurišić se vratio kući

2 969

Ilija Jurišić je u Tuzli, vijest koju Tuzlaci, kao i patrioti Bosne i Hercegovine čekaju od 11.maja 2007. godine kada je Ilija Jurišić uhapšen u Beogradu.

Ilija Jurišić FOTO: Tuzlarije.net

– 1249 dana i noći čekamo da svane ovaj dan, dan Ilijine slobode. Danas mi je Ilija rekao da je njegova pjesma “Bosno moja” i evo je. Dragi Ilija dobrodošao u svoju Bosnu, Bosnu i Hercegovinu, u svoju Tuzlu. Strepili smo, borili se i čekali i dočekali da nam se obrati naš Ilija Jurišić, rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović na dočeku Ilije Jurišića, te mu prepustio mikrofon.

– Dragi moji Tuzlaci, draga moja Tuzlo, draga Bosno i Hercegovino, kada vas vidim u ovolikom broju onda mi je drago što sam izdržao i fizički i psihički, zahvaljujući vašoj podršci. Osjećam se kao da sam danas ponovo rođen. Neka živi Tuzla, neka živi sloboda za koju smo se borili. Hvala vam, uzbuđeno je rekao Ilija Jurišić dok su okupljeni građani skaadirali “Ilija Ilija”.

Iliju Jurišića dočekali su predstavici Općine Tuzla, Općinskog vijeća Tuzla, Selim Bešlagić i mnogi građani uz pjesmu Bosno moja koju je izvodilo UKUD”Zvonko Cerić” Tuzla.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
G

superrrrr..Dobro dosao nazad Ilija

lolo bosanac

drago mi je da se nevin covjek vrati svojoj porodici jos vise da sudovi rade svoj poso dobro.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x