Havarija na toplovodnoj cijevi nanijela veliku materijalnu štetu RTVTK

0 560

Danas je u poslijepodnevnim satima, u toku snimanja jedne od emisija iz produkcije Radiotelevizije Tuzlanskog kantona došlo do havarije.

RTV TK

Uz samu zgradu RTV Tuzlanskog kantona pukla je glavna toplovodna cijev, što je prouzročio da se velika količina vrele vode, velikom brzinom,izlije u prostor RTV doma, odnosno studio koji se nalazi u podrumskom dijelu zgrade. Vrela voda i para potpuno su uništili studio “C” i dio opreme. Na sreću, a i zahvaljujući brzoj reakciji kolega, niko od zaposlenih i gostiju koji su učestovali u snimanju emisiji nije povrjedjen a uspjeli smo spasiti i dio skupocjene opreme.

Zbog sigurnosnih razloga RTV dom bio je par sati bez električnog energije, što je i bio razlog prekida programa u poslijepodnevnim satima. Istraga je u toku ali i prve procjene štete.

RTV Tuzlanskog kantona ovom se prilikom zahvaljuje Vatrogasnoj brigadi Tuzla, Centralnom grijanju, Elektroprivredi BiH, odnosno Elektrodistribuciji Tuzla i pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, čiji su dežurni službenici brzom reakcijom omogućili da RTV TK u kratkom vremenu, ponovno pokrene emitovanje redovnih programskih sadržaja.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x