Hasan Sejdinović novi predsjednik Turističke zajednice TK

2 1.355

Ministarstvo za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona a na osnovu Odluke Vlade TK, organizovalo je konstituirajuću sjednicu Skupštine Turističke zajednice TK.

Jezero Modrac

Verifikaciona komisija je predložila nove članove Skupštine koji su potvrđeni jednoglasno kao i promjena u Statutu kojom je u Skupštinu pored 27 članova, koliko je ovo tijelo do sada brojilo, izabrano još 10 članova.

Usvojen je Statut Turističke zajednice TK a kako je i predviđeno dnevnim redom za ovu sjednicu, obaveljno je i usvajanje Poslovnika o radu Skupštine izabrani predsjednik, članovi Turističkog vijeća, Nadzornog odbora kao i predstavnici za Turističkku zajednicu FBiH. Za predsjednika Turističke zajednice Tuzlanskog kanotna u novom mandatu izabaran je Hasan Sejdinović, uposlenik Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona. Izabarano je devet članova Turističkog vijeća Turističke zajednice , članovi Nadzornog odbora te tri predstavnkai Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u narednom periodu u Turističkoj zajednici FBiH.

“Ovo je revolucija u sistemu organizovanja turističkih zajednica na području Federacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Hasan Sejdinović, novoizabrani predsjednik Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Kantonalnu privrednu komoru Tuzla će u narednom periodu u Skupštini TZTK predstavljati Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

(SodaLIVE.ba/KPKTZ.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Harisa

Almazaga dani su ti odbrojani , ubacili su svoje ljude u Skupštinu .

Damir

Hvala Bogu pa uskoro više nećemo gledati **určenje direktora u džipu… ništa nije uradio osim što se provodio.. pa stranica turisticke zajednice TK zadnji put osvjezena prije 2 godine… lukavački sajam turizma nije podrzan od turisticke zajednice iako je lukavcan direktor a podrzana je gracanica, tuzla itd, zlaja sa tk se opario za vrijeme almazage…toliko o radu bivsih struktura a nove cemo bas da vidimo…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x