Grebo: Nadam se da je ovo početak “bosanskog proljeća”

0 724

Ugledni profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu dr Zdravko Grebo izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako prati dramatične događaje sa protesta u Tuzli, ali i diljem Bosne i Hercegovine i da se nada je ovo početak ”bosanskog proljeća”.

Kako kaže, on bi volio da je ovo početak nečeg novog i velikog.

”Ono što nedostaje jeste koordinacija i jeste artikulisani cilj na jednom velikom, bitnom, državnom nivou za socijalne proteste, nedostaje ona ko je spreman da preuzme vodstvo i odgovornost. Ali, da je ovo početak buđenja nekakve starinskim rječnikom kazano posne svijesti, jeste. Ono što nije sasvim ohrabrujuće, da je odziv u Banjoj Luci, Zenici, Mostaru, a pogotovu u Sarajevu, bijedan. Pa, makar kao podrška… Ovdje nema organizovanih grupa. Mislim da je voda baš došla do grla i da se nešto bitno mora desiti u narednih dva-tri mjeseca”, rekao je Grebo.

U Tuzli danas traju protesti radnika i građana tokom kojih je došlo do sukoba demonstranata i policije koji još uvijek traju. Protestima su se pridružili i građani Sarajeva, Zenice, Mostara, Bihaća, Kaknja i drugih bh. gradova.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x