Građani BiH jedu najzdraviju hranu u regiji

2 743

Prema riječima direktora Agencije za sigurnost hrane BiH Sejada Mačkića, analize uzoraka hrane obavljene u prvih deset mjeseci ove godine pokazuju da je BiH, kada je u pitanju zdravstvena ispravnost hrane, vodeća zemlja u regiji.

Ilustracija

Mačkić je ovaj podatak iznio na sastanku o analizi rizika porijeklom iz hrane na kojem su se u sjedištu Agencije u Mostaru okupili predstavnici mjerodavnih državnih i entitetskih institucija.

“Na osnovu 140 000 laboratorijskih analiza možemo reći da je 4,4 posto hrane bilo higijenski neispravno, što je pad broja negativnih nalaza u odnosu na prošlu godinu. Najčešće se radi o vodi, sladoledu, toplim napicima i mlijeku.

Kada se pogledaju analize u drugim puno razvijenim zemljama, taj podatak je više nego dobar”, naglasio je direktor Agencije za sigurnost hrane BiH.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
meho

da me neko pogresno ne razumije,drago mi je da se jede zdrava hrana.
samo kakva je ovo vijest?jede se najzdravija hrana u regionu….ok…koje su to sve drzave uzete u obzir?
“Na osnovu 140 000 laboratorijskih analiza….??? pa sta su to sve analizirali,nigdje nista konkretnog: burek,pogacu,cevapcice,baklave….zar je moguce da svi jedu samo sladoled i piju mlijeko i cajeve?
gospodin Mackic mogao je nekoliko konkretnih primjera da navede,a ovako je to za mene ponovo ,,politicka” suplja prica.da javnost sazna da postoji direktor za sigurnost hrane.

P.S.samo prije nekoliko dana objavljena vijest:BiH šesta na svijetu po broju debelih.
da se barem dogovore kada ce ko koju informaciju narodu da plasira!

chsw

pogresan naslov umjesto; mozda “Građani BiH jedu higijenski (ispravnu)najzdraviju hranu u regiji” bi manje pravio zbuniozu 🙂 ; da li se zdravo hranimo to je ??? a da neke vrste domacih prehrambenih proizvoda pokazuju zavidnu kvalitetu, nije sporno …

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x