Građani BiH bi za 5000 dolara radili u opasnoj nuklearci

1 578

Koliko su bh. građani zaista siromašni i koliko zaista nemaju novca za osnovne potrebe, svjedoči i podatak da ih se sve više zanima za posao u Tokiju. Ali ne bilo kakav posao nego rad na sanaciji oštećene japanske nuklearne elektrane Fukushima.

Naime, dnevnica od 5000 dolara koju dobivaju radnici angažirani na sanaciji, kod mnogih stanovnika BiH nadvladala je strah od radijacije i ozbiljno razmišljaju upustiti se u ovu po život opasnu avanturu.

Tokijska kompanija , koja upravlja spomenutom elektranom, ponudila je dnevnicu od 5000 dolara svima koji su zainteresirani za rad na sanaciji oštećene nuklearke.

Posjetitelji mnogih portala koji su prenijeli informaciju raspituju se na forumima o odlasku u Japan, a na nekim od njih pojavile su se i upute kako je najlakše stupiti u kontakt s Japancima.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
iraq

Zalosno ako je istinito..samo jos jedan od dokaza na sto sve neimastina i glad natjeraju covjeka.Da se moze kako poslati,Dodik,Lagundzija,Tihic,Covic i ostali tamo pa halal im pare ali te bagre i ovdje imaju dnevnice astronomske a narod im razmislja o samoubistvu kako bi imali sredstava za prezivljavanje.Aferim Drzavo Bosno i Hercegovino

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x