Gola sutkinja Vrhovnog suda FBiH razriješena dužnosti

0 539

Sutkinja Vrhovnog suda Federacije E. B. prvostepenom odlukom Disciplinske komisije za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH razriješena je dužnosti, nakon što je naočigled građana i uposlenika Općine Centar gola vježbala u svom uredu, u Palači pravde, saznaje „Dnevni avaz“.

Sutkinja je razriješena presudom Disciplinske komisije donesenom 27. januara, i to nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije“ te „ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudija“.

U odluci Komisije navedeno je da je sutkinja 16. maja, između 8.05 i 8.45 sati, u svom uredu na prvom spratu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, u svojstvu sudije, a nakon što se razodjenula na uredskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Općine Centar, neprimjereno nosiocu sudijske funkcija, izvodila vježbe.

gola4

Pojedine osobe iz Općine to su posmatrale i slikale, nakon čega su, kako se navodi, fotografije objavljene u „Dnevnom avazu“. U obrazloženju odluke navedeno je da je sutkinja bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuskog stajališta.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x