”GIPS” DD Tuzla prvi u BiH uveo autobuse na prirodni plin

0 1.570

U skladu sa najvišim standardima koji se primjenjuju u svim modernim evropskim gradovima, kompanija ”GIPS“ DD Tuzla, u svoj vozni park je uvrstila autobuse koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin – CNG pogon.

Kao društveno odgovorna kompanija, “GIPS” DD Tuzla je prepoznala veliki problem zagađenosti zraka u Tuzli kao i okolnim gradovima zbog čega je investirala u autobuse na prirodni plin, čime  doprinosi smanjenju lokalnog zagađenja zraka.

unnamed-3

Kompanija “GIPS” DD Tuzla je osnovana 1957. godine i od tog dana pa sve do danas pruža usluge prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju. Nakon što je “Junuzović-kopex” 2014. godine postao većinski vlasnik ove kompanije, nova vlasnička struktura je prepoznala neophodnost modernizacije cjelokupnog poslovanja kompanije ”GIPS” DD Tuzla.

U proteklom periodu “GIPS” DD Tuzla je pustio u saobraćaj 50 autobusa na prirodni plin, što znači da 50% voznog parka ove kompanije čine CNG autobusi.

unnamed-1

”Ponosni smo što je “GIPS” DD Tuzla prvi, a trenutno i jedini grad u BiH koji je uveo u svakodnevnu upotrebu autobuse na CNG pogon. Na ovaj način se Tuzla u ovom segmentu može mjeriti sa brojnim gradovima Evrope u kojima se javni prevoz putnika obavlja na ekološki prihvatljiv način. Hvala svim putnicima koji koriste ekološki prihvatljive i moderne autobuse ”GIPS”-a jer na taj način i oni doprinose smanjenju zagađenosti zraka i poboljšanju kvalitete života u našem gradu.” – izjavio je Emir Begić – direktor kompanije ”GIPS” DD Tuzla.

U narednom periodu je u planu da cjelokupni vozni park čine CNG autobusi, a u saobraćaj je uključen i prvi brendirani autobus zanimljivog slogana: ”Ne stvaram dim, prema prirodi sam fin jer vozim na prirodni plin!”

Komentari

avatar