Finansiranje troškova prevoza učenika i studenata

2 513

vlada-tk8Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju kriterija za finansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2009. godinu. Izmjenama i dopunama je odobreno finansiranje i sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona i to za priod januar-juni školske 2008/2009. i septembar-decembar školske 2009/2010. godine u visini od 80%.

Finansiranje odnosno sufinansiranje je odobreno za učenike osnovnih škola koji putuju od kuće do najbliže škole 4 km i više, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima i općim aktima. Na ovu vrstu subvencija pravo imaju i učenici sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona, a koji pohađaju, kao najbližu, osnovnu školu na području drugog kantona.

Vanlinijski-namjenski prijevoz učenika može se organizovati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o subvencioniranju troškova prijevoza učenika i studenata za školsku 2009/2010. godinu, sredstvima planiranim u okviru Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Prema ovoj Odluci troškovi prijevoza se subvencioniraju u 100% iznosu za učenike i studente iz porodica korisnika stalne novčane pomoći, učenike i studente bez roditeljskog staranja koji su na porodičnom smještaju, učenike i studente sa invaliditetom, odnosno smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju i njihove pratioce.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nedim

Nemam nista protiv subvencije ali narod treba da zna da se sve ovo na tenderima stima .Zbog cega nemoze vanlinijski prevoz kada je taj prevoz i namijenjen za prevoz djece.Sve se to stima jer nevozi najpovoljniji prevoznik vec onaj koji je u dobrim odnosima sa direktorima skole i koji ce tom direktoru prevoznik uletiti koju marku.Negdje prevoznici i direktori sklapaju ugovore a ucenici i ne koriste subvenciju prevoz vec placaju prevoz

muhamed

SAMO DA KAŽEM NEDIM JE U PRAVU NAJBOLJE PROLAZE DIREKTORI ŠTO SE TIČE OVIH TENDERA DJECA KOJA ŽIVE U BABIĆIMA KOD GRAČANICE 3 GOD PLAĆAJU PREVOZ JER NEŽELE DA IM SE NAMEĆE PREVOZNIK KOJEGA ONI NE ŽELE A ŠKOLU TO ČAK I NEZANIMA DA BI TO RIJEŠILI NA NAČIN KAKAV TREBA JER SE PONAŠAJU DA SU TO NJIHOVE PARE I MOGU KAKO HOĆE A NEMOŽE SE DOĆI DO INFORMACIJE DALI KO UZIMA TE PARE ZA PREVOZ BEZ OBZIRA ŠTO U MINISTARSTVU IMA PRISTUP INFORMACIJAMA

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x