Fatima Ibrišević: Belmina će još sedmicu do dvije biti u životu

1 634

Fatima Ibrišević, majka malene Belmine čija je sudbina prije nekoliko mjeseci digla na noge cijelu državu, objavila je na Fejsbuku da će njena kćerka živjeti još najviše dvije sedmice.

b_130612129

“Javljamo se s tužnim informacijama. Maloprije smo obavili razgovor s doktorima koji su nam objasnili da su šanse da Belmina preživi jedan posto, tj. još sedmicu do dvije će biti u životu…”, napisala je Fatima Ibrišević na Fejsbuku.

Belmina se nalazi na intenzivnoj njezi klinike u njemačkom Tibingenu gdje joj je izvršena transplantacija koštane srži, a sredinom septembra je pala u duboku komu.

Podsjetimo, Federalni fond za zdravstveno osiguranje platio je sve troškove odlaska, boravka na klinici i liječenja u skladu s njihovim redovnim procedurama, u sklopu tzv. vertikalnog programa.

Slučaj tromjesečne Belmine iz Donje Orahovice kod Gračanice, kojoj je zbog problema sa dobijanjem jedinstvenog matičnog broja bio upitan odlazak na liječenje u Njemačkoj radi presađivanja koštane srži, potaknuo je građane cijele BiH da izađu na proteste koji su donekle urodili plodom, jer je Vijeće ministara BiH usvojilo privremenu odluku koja omogućava izdavanje JMB.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
goran babić

Bog da ti da snagu.ne zaboravi da je bog samilosan.Prošao sam kroz slična iskušenja.neka te bog čuva i tvoju kćerku. molićemo se za vječni pomen.svi smo u gospodu živi.neka dragi bog čuvaq tebe i tvoje .amin

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x