Edin Delić ili Dževad Hadžić: Ko je budući premijer Vlade TK?

Dževad Hadžić i Edin Delić
16 4.712

Pregovori o formiranju vlasti u većini kantona privode se kraju. U većini njih vlast će se, kako sada stvari stoje, formirati bez Stranke demokratske akcije, a cijeli proces predvodi SDP, praćen DF-om i Našom strankom, javlja Dnevni Avaz.

Ovom bloku priključile su se i stranke političkog centra: SBB, Narod i pravda, Nezavisni blok, A-SDA, PDA i NBL.

Pregovori većine u Skupštini Tuzlanskog kantona, koju čine SDP, DF, Naša stranka, SBB i SBiH, u toku su. Prema trenutnom stanju, mandatar će biti iz SDP-a, a glavni kandidati su Edin Delić, aktuelni načelnik općine Lukavac, i Dževad Hadžić, koji je bio nosilac liste SDP-a za Skupštinu TK.

Kada je riječ o resorima u Vladi TK, špekulira se da je SDP izrazito zainteresiran za MUP te Ministarstvo obrazovanja i nauke. I DF je, kako saznajemo, zainteresiran za resor obrazovanja, ali i za Ministarstvo za boračka pitanja.

Naša stranka, SBB i SBiH također mogu računati na ministarske pozicije.

16
Komentari

avatar
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
PromatračDžasminRudarsko dijetecrniSupa Recent comment authors
newest oldest most voted
Imao je petlju
Guest
Imao je petlju

A zato se majmun usutio nigdje ga nema…ganja fotelju

maak
Guest
maak

Zna li ko koliko je Delic potrosio opcinski-drzavni novaca za 3 godine i koliko je kredita digao . Ako ko zna neka napise

Delici Kukin sin
Guest
Delici Kukin sin

Pa sta ce sad onaj nepismeni Memic sa Ltk info kome ce sad on da se uvlaci u pedu ako mu lafinas ode hahahaha

Rudarsko dijete
Guest
Rudarsko dijete

Blagi teleci pogled buduceg premijera govori vise od hiljadu rijeci…

maak
Guest
maak

Ne ne nemoze se lafinas tako izvuci ni jedno obecanje nije ispunio – niti Lukavac prodisa , niti dodjose kombajni na vodi , niti Lukavac dobi pitku vodu , danas kisa cijeli Lukavac pod vodom a 3 godine lafinas ko fol krpi ulice , led lampice , malo cijevi i dasaka nogometnim klubovima i to je to od lafinasa za 3 godine i sto je NAJGORE zavadio je narod u Lukavcu ko nikada nikome sto nije uspio a sam zivi u Tuzli

BH Blok za 4 ti razred
Guest
BH Blok za 4 ti razred

Vrlo važno hoćel seljak iz Poljica il seljak iz Kalesije bit premijer? Razlika je u obujmu glave neznatna u korist Bundoglava!

Supa
Guest
Supa

Jest i ovaj iz Banovica manje glave

crni
Member
crni

Ovo su sve seljački komentari, ništa novo, dževdini otpatci i pomirite se jednom da SDA ide u prošlost. Vrijeme će pokazati da sam u pravu i samo da vas malo smirim gospodin Delić ostaje u Lukavcu kao gradonaćelnik da vam još malo popije tog malo mozga što vam je ostalo od tarika i ostalih sda kriminalaca. Bujrum na dislajkove, što ih više dobijem, toliko brojim tarikovih seljaka.

Džasmin
Guest
Džasmin

Naravno da ostaje ovdje! Nema taj Petlju da ode na vruću funkciju premijera TK koja je kroz prošlost se pokazala kao vrlo nestabilna pozicija, počev još od Hazima Vikala, pa preko Čauševića sve do ovog zadnjeg smjenjenog Bege Gutića! Zna to sve blentavi Lafinaš, jer samo kad su pare u pitanju taj sve zna, za sve ostalo je teletabis kakav je oduvijek bio još dok smo se kao djeca igrali u ulici 13 Septembar!!!

Opštinar
Guest
Opštinar

Ma nek ide Delic i u predsjedništvo samo da Lukavac prodiše

memo
Guest
memo

Edin Delic ili kako ga drugacije zovu PUTAR jer sve sto zna je da zakrpi pokoju rupu u Lukavcu,a ujedno i MASON odvratni ILUMINAT fuuuuj koje smece i smrad i tako govno u ljudskom obliku treba da bude premijer TK.Koji je to promasaj .Najgori potez u istoriji TK.Najveci smrad i lopov i kriminalac na kantonu da nam bude premijer.Ne treba to dozvoliti nikako.Treba ga srusiti i sa mjesta nacelnika opstine Lukavac.

Roša
Guest
Roša

hahaha parada je pocela…

NekoiNiko
Guest
NekoiNiko

“Grabe” ptice grabljivice. Samo neka je mandata, a narodu kako bude

zabrinuti
Guest
zabrinuti

Koja je to politika i matematika, zar je SDP BiH stvarno spreman rizikovati i zbog spašavanja nečije guzice koja je da uzgred spomenemo tek od skora u SDP-u, žrtvovati jednu općinu i predati je u ruke drugih stranaka, samo da bi taj neko ostvario svoje lične ambicije. Pa nije valjda da se to nema kome drugom ponuditi.

Bez brige dišemo na škrge
Guest
Bez brige dišemo na škrge

Nemoj se brinuti “zabrinuti”! Neće “druge” stranke moć ništa- jer ima SDP dogovor sa Kukićem da i sljedećeg SDP-ovog kandidata ponovo podrže, ako ovaj Glavaonja hvala Bogu ode odavde iz uvrnute Opštinske Zgrade!,Bolje rečeno pomoći će Kukić vjerovatno ponovo još jednog novopečenog SDPovca -Kenana da se namontira gdje mu je Glavati prethodnik stao, ali o tom po tom! Nadat se da i narod Lukavački dođe pameti do sljedećeg Izbora Gradonačelnika, pa da prekine ovu maskaradu koju su stari SDPovci ovdje uspostavili za rad svojih uskih interesa?! .Za više od dvije. godine načelnikovanja…nit vode, nit infrastrukture, nit prodisasmo,… nit sportskih klubova,… nit igdje išta ova maskota od Lafinaša i proba da napravi!, osim što se samo slikao, slikao , pisao po fesjbuku i opet se slikao, slikao, i slikao ,… da jebo sliku svoju što je mogao da se slika taj nefotogenični tip…

Promatrač
Guest
Promatrač

Koliko je samo kritikovao legalno pravo Vijeća da mu uskrati povjerenje, da nepotrebno troše pare!
Na osnovu kojeg prava (moral da ne pominjem) će napustiti dodiljenu mu funkciju i otići?
Kome će biti ispostavljen račun kada on pobjegne sa mjesta za koje se toliko borio?
Ako SDP nema drugo rješenje i upuste se u ovo onda su šuplji više nego SDA.
Ali ako ovo znači i odlazak onog Č(P)ičkovića za kojim već plaču općinske radodajke i doušnici, onda neka!