E ovo se zove namještanje na bosanski način!

3 650

Da se u fudbalu namješta to se zna, ali da dva kluba stave to na papir i pečatiraju dogovor, to za sada ima samo u Bosni i Hercegovini.

Zenički Čelik i bihaćko Jedinstvo dogovorili su da igraju “tri za tri”. Potpisnici ovog dokumenta su generalni sekretar Jedinstva, Idriz Hrustanović i bivši direktor Čelika Zaim Mujezinović.

Zanimljivo, na dan kada je potpisan ugovor, 14. oktobra 2006. godine, ove dvije ekipe odigrale su međusobni duel. Utakmica se igrala na Bilinom polju, a pobjednik je bio Čelik, koji je dobio sa 2:0.

Ugovor je pisan rukom, a na papiru su i pečati oba kluba. Dogovoreno je da su “klubovi saglasni da se igra po principu ‘tri za tri’ i da će gol razlika biti identična u oba meča”.

Sankcije?

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lukavac

Ništa neobično i što se ne zna, pa Radnički je u Prvoj ligi FBIH dok je igrao tako dogovorio utakmice sa Bosnom iz Visokog, i Bosna je pobijedila Radnički u Visokom i kad se igrao meč u Lukavcu Bosnu pobjeda ostavlja u ligi i dadne im Radnički (0-1 bilo) i TV Viskoko je prenosilo tu utakmicu uživo za njih utakmicu sezone dok Radničkom nije trebala pobjeda oni su bili u sredini tabele, naredne sezone, Radnički se našao u situaciji kao Bosna kad ju je spasio oni nisu dali uzeli i bod ovdje u Lukavcu a sa tom pobjedom Radnički bi ostao ne bi bio 15 spasio bi se, ali eto ima Boga i ta ista Bosna Visoko igra Drugu ligu FBIH mada je i ona prva kao i Radnički pa bi već od naredne sezone mogli da gledamo nove dvoboje sad bogami neprijatelja…….:))

Who cares?

To može samo u Bosni…..

Zanimljivo 🙂

njanjanja

šta reći? koju posluku porati 😛

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x