Do kraja godine moguć prelazak na drugog operatera

5 996

Korisnici ako žele svoj broj, iz određenog razloga, iz mobilne ili fiksne mreže HT-Eroneta prebaciti na nekog drugog mobilnog operatera u BiH kao što su BH Telecom ili M:tel, i obratno, moći će to učiniti do kraja ove godine.

Prelazak 30KM

Odluka o zamjeni telefonskog operatera, bez bilo kakve promjene postojećeg mobilnog i fiksnog broja, stiže s velikim zakašnjenjem zbog finansijskih interesa telekomunikacijskih kompanija koje vode marketinški rat za svakog korisnika, piše Večernji list.

Ko će u ovoj novoj tržišnoj utakmici izgubiti, a ko dobiti – pokazat će vrijeme. “RAK je završio svoj dio posla koji se odnosi na kreiranje zakonske regulative o prenosivosti telefonskih brojeva. Pravilom je predviđeno da je za uslugu prenosivosti telefonskih brojeva potrebno uspostaviti centralnu administrativnu bazu podataka prenesenih brojeva, što je zajednička obveza licenciranih operatera telekomunikacija”, ističe Amela Odobašić, glasnogovornica RAK-a.

Ukoliko telekomunikacijski opretari ne dovrše posao do kraja godine, predviđene su i sankcije. Napominjući da je praksa RAK-a da ne prejudicira eventualne sankcije, Odobašić je naglasila da u svakom slučaju to mogu biti sankcije koje su propisane Zakonom o komunikacijama BiH, a koje rangiraju od upozorenja do novčanih kazni.

Agencija će insistirati da u što skorijem roku telekom-operateri realiziraju ovaj posao i omoguće provedbu navedene usluge do kraja ove godine.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lexaurin

Da oce bogdom biti vise konkurencije u telekomu odma bi bile i cijene usluga jeftinije a ne ovako BH Telekom nas sisa kao da smo ovde.

TuzlaK

zato bracika ti odes na M:Tel ha ja …. pa nek onda Telecom sisa sam sebe al za guzicu lagano…. ili Eronet nije bitno…

Lexaurin

Ne radi se samo o mobilnoj telefoniji BH Tlekom drzi monopol na internet uslogama, kucnoj liniji i tako dalje.
Ja odavno vec ne koristim njihove usluge sto se tice mobilne telefonije a ovo ostalo sto sam naveo gore steta sto ne pokrtiva neko drugi

newton

E ovo je još jedan trik telekom kompanija.
Gospodo ovo znaci da ja mogu biti na eronetu sa 061****** , a ovaj sto me zove konta bh telekom i misli da je tarifa normalna a ono veća tarifa (poznato je da su tarife izmedju mobilnih operatera veće nego u samoj mrezi jednog operatera).
Na bosanski receno nece se znati ni ko pije ni ko plaća.
Dosad sam pratio ako zovem sa drugog operatera da pozurim sa razgovorom jer je drasticno skuplje a od sad …..

TuzlaK

e vidis Bracika ja nekoristim odavno njihove usluge sto se tice interneta… ja sam na Kablovskom internetu… 25 maraka bracika imam neogranicen download… brzinu istu kao ADSL i uopste mi nestopa… znaci savrseno.. a mislio sam da ce mi mozda malo smetat brzina ali je brzina extra i sve je super .. tako da Telecom moze da ljepo sisa…. sebe sam … mene vise nece sisat takva gamad…..
nemogu oni mene braca sisat … naucio sam se ja pameti odavno….

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x