Uhapšena jedna osoba zbog proizvodnje i prometa droga

0 1.254

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona provode akciju “RIO”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području općine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koje je danas uhapšena.

“Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namjenjen za uzgoj opojne droge kanabis, kao i kilogram zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu kanabis pripremljenu za dalju uličnu prodaju. Također, oduzeto je i oko pola kilograma materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i automatska puška i municija te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se.

Uhapšena osoba nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti će predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x