Snimali intimne odnose pa pokušali iznuditi 100.000 KM

2 6.340

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode dvije osobe iz Novog Travnika inicijala A.R. (1993.) i A.D. (1994.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Ucjena” iz i “Neovlašteno optičko snimanje” iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Naime, A.R. i A.D. se sumnjiče da su u novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od decembra 2020. do januara 2021. godine oštećenu osobu ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM.

Klix.ba nezvanično saznaje da su oni snimili ovu osobu tokom intimnih odnosa.

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

4.5 2 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Jao, cuj snimali intimne odnose.
Frajer je rasklopio,neko to snimio i hoce da naplati.
Cista matematika.
Cashica poetica.

lucky luke

“…događaja privatnog karaktera…” ako je privatni, kako su onda snimili?!
kad ste niste zastidili snimiti sad se sramite na učinjeno

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x