SIPA u Lukavcu pretresla jednu lokaciju

2 5.394

Postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su (28.4.2021. godine) na području općine Lukavac pretresli jednu lokaciju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene”.

Tokom pretresa putničkog automobila i stambenih prostorija, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli pištolj, pušku, tromblonsku kumulativnu minu, mobilni telefon te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu BiH i Tužilaštvu BiH.

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona.

1 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojevic

A, Ozren…

Ozren

Ti,bolesni i bezobrazni,zar nećeš već jednom da zaćutiš i da nas više ne pominješ.Ostavi nas na naš sveti Praznik i poštedi nas da danas pominjemo ružne riječi jer nije ljudski,iako su toliko zaslužio da ni teretni voz ne bi mogao tvoje otrovne strijele da povuče.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x