Pretresi na 15 lokacija u TK: 13 lica lišeno slobode

1 1.355

Službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji JP za specijalnu podršku i Policijskim upravama) su na osnovu višemjesečnog rada danas (16.05.2019. godine), postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretrese na 15 lokacija, na području Tuzle, Lukavca i Kalesije.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, veći broj mobilnih telefona, određena količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Trinaest lica je lišeno slobode (osam lica sa područja Tuzle, tri lica sa područja Kalesije i dva lica sa područja Lukavca), kojom prilikom su privedeni u službene prostorije MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz čl. 238. KZ FBiH, nakon koje će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sodakox Recent comment authors
newest oldest most voted
Sodakox
Guest
Sodakox

Imena, imena tih ubojica djece i slike da ih svi poznaju i majke stide