Čišćenje dijela obale jezera Modrac koje pripada općini Tuzla

4 2.508

Centar za ekologiju i energiju, zajedno sa OŠ “Kiseljak“, mještanima i Mjesnom samoupravom Kiseljak, 22. i 23. aprila organizuje akciju čišćenje dijela obale jezera Modrac koje pripada općini Tuzla.

Ilustracija

JKP Komunalac Tuzla,po nalogu Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica općine Tuzla je ogromne količine otpada, ostavljene od nesavjesnih korisnika ovog izletišta, tokom prošle sedmice uklonjenio i transportovao na deponiju. Pored uklanjanja divljih deponija, izvjestan broj parkovskih radnika angažovan je na uklanjanju rastinja, kako bi se proširila saobraćajnica uz obalu jezera Modrac.

Prvog dana čišćenja, 22. aprila zajedno sa Centrom za ekologiju i energiju u akciji će učestvovati uposlenici i učenici 0Š Kiseljak , Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i prestavnici romskih udruženja.

Drugog dana čišćenja, 23. aprila POZIVAMO sve zainteresovane građane, srednje škole, udruženja, NVO-e i privrednike da se uključe u akciju, te da sa sobom ponesu nešto od alata (makaze, grablje…) što im može koristiti u radu. Na teren će se ići vlastitim vozilima.

Okupljanje je ispred MZ Kiseljak u 10 i 30 sati.

Za učesnike akcije osiguran je prigodan lunch paket (sendvič, sok ili voda i voće) i zaštitne rukavice.

Na očišćenom dijelu obale Služba za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“ će postaviti kontejnere i organizovati redovan odvoz smeća,a Centar za ekologiju i energiju, će postaviti informativnu tablu, klupe, stolove i kante za smeće.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
beep

Svaka čast za inicijativu,nadajmo se nečemo ovakvom i od strane naše općine i jkp”Rad”

esmir

svaka cast za cisćenje jezera modrac ,trebalo bi se poraditi na tome da se za bacanje smeca i ilegalno vađenje ribe mrezama tj.izlovljavanje ribe poradi na tome uvodenjem kazni i zaposljavanjem ljudi koji ce se brinuti o tome .kakvo je jezero gdje postoji cuvar koji naplacuje dozvole za ribarenje dnevne ili mjesecne a 20 metara na vodi pred njim vadi se riba sa camcima tj.mrezama sramotaa on kaze ja cu tebi naplatiti a za mrezarose nisam placen pa upravu covjek hocel plivat pa ih ganjat i kako vas nije sramota onda naplacivat dozvole .i ko ce da plati dozvolu dnevnu barem, nikad niko.taj isti treba kaznjavat za bacanje smeca i treba obezbjediti camac cuvaru gliser da se ukinu mreze i rastjeraju oni koji unistavaju riblji fond.sta je sa fabrikama koje otpad otrovni bacaju u jezero sve se zna gde i ko a niko nista nepoduzima .sramota kakva nam je drzava .a znate kad ce te bilo sta od ovog uraditi nikada eto kad jer vam nije u interesu .ova akcija je zamazivanje ociju jer ste postavili table na kiseljaku kao ciji je koji posjed pa da mozete dozvole naplacivat pa malo da se ocisti i sve po starom.sramotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

FJZ

Svaka cast ajmo gradjani probudi te se!

TuzlaK

gdje je onaj @Za Harisa …. sto je prico kako smo mi Tuzlaci sa nacelnikom Jasminom Imamovicem u kasna doba slali slepere Plasticnih boca i bacali ih potajno u Modrac ….

kako bi Panonika ili Panonsko jezero bilo sto efikasnije i sto bolje ponunjeno ….

eto Harise … gdje je taj tvoj sad JKP RAD iz Lukavca da ocisti vasu stranu i da se pokupi smece sa Modraca i osisa Sikara koja skracuje put ili regionalni put koji ide uz obalu jezera Modrac ….

znaci @hare sad se ljepo izvini i da to sve bude ok i drugi put kad budes piso ili prico nesto ljepo fino se informisi i nauci neke stvari pa onda pisi …

imate pozdrav …

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x