Čaušević primio predstavnike Sportskog saveza sjedeće odbojke TK

0 563

O proteklom evropskom i predstojećem svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci, uslovima u kojem djeluju, uspjesima unatoč nedostatku novca i planovima za budućnost danas su sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem i ministrima, za boračka pitanja Ibrahimom Salihovićem i obrazovanja, nauke, kulture i sporta Ademom Šehidićem razgovarali predstavnici Sportskog saveza sjedeće odbojke TK.

zajedno

Natprosječne rezultate koje su do sada postigli, prema riječima predstavnika Saveza, a riječ je o osam titula na najvećim takmičenjima, crpe prije svega iz ligaškog takmičenja u kojem trenutno ima 28 klubova. Novčana kriza se, kazali su ovom prilikom najtrofejniji sportisti invalidnog sporta TK, ne ogleda na terenu koliko na uslove i napor koji ulažu da bi otišli na takmičenja.

Premijer Čaušević i resorni ministri su čestitajući na rezultatima iskazali spremnost da preispitaju i koriguju raspodjelu sredstva kao podršku sportu kako bi predstavnicima sjedeće odbojke sa područja Tuzlanskog kantona olakšali odlazak na predstojeće svjetsko prvenstvo u Poljskoj.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x