Čaušević premijer a Divković ili Hadžić za predsjedavajućeg Skupštine TK?

0 1.361

Sead Čaušević trebao bi biti imenovan za premijera Vlade TK. U tom slučaju od njega će se očekivati imenovanje ministara a potencijalni kandidati za ove pozicije još uvijek nisu poznati budući da iz SDP-a tvrde kako će sve zavisiti od koalicionih partnera.

Ono što je poznato jeste da će stranka koja je osvojila vlast u potpunosti zamijeniti postojeću garnituru ministara koji su imali svoju priliku da poprave tešku situaciju u kojoj se nalazi Tuzlanski kanton.

Prema monitoringu koji je proveo Centar civilnih inicijativa, za mandatni period 2007.-2010. godina, Vlada TK ni u jednoj godini nije realizovala sve mjere iz vlastitih programa rada. U poređenju sa drugim kantonima ova Vlada je zasijedala skoro duplo češće od većine drugih i donosila više mjera nego druge kantonalne vlade, međutim dinamičniji rad nije imao za rezultat poboljšanje života građana i rješenje nabitnijih problema.

Broj nezaposlenih je povećan za oko 5000 osoba. Broj osoba u stanju socijalne potrebe je u porastu a program pomoći je izostao. 10 % građana je i dalje bez zdravstvene zaštite. Kada je u pitanju konstituiranje Skupštine TK, Centralna izborna komisija saopštila je spisak poslanika na osnovu potvrđenih glasačkih rezultata.

Kako RTV Slon nezvanično saznaje, Ivo Divković iz Tuzle navodi se kao potencijalni kandidat za predsjedavajućeg Skupštine TK dok se kao drugi kandidat spominje Dževad Hadžić iz Kalesije, koji prvi puta ulazi u ovaj zakonodavni organ.

(RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x