Boem iz Gračanice uz svoje nosi i suprugino prezime

0 442

Adem Ramaš-Metelko (71) iz Gračanice, koji bijeli svijet ima u malom džepu, iako u poodmaklim godinama, ne predaje se i ne izlazi iz fazona boemstva, ali ne kao što je to radio nekada.

Ramas u svom elementu izvodi sou1

Čak je ovog ljeta promijenio imidž, pa umjesto duge kose i pletenica, sada ima kraće ošišanu frizuru, sa naušnicom koju nosi tri decenije, velikim lančićem i privjeskom oko vrata u vidu prstena na kome je ugravirano ime njegove supruge Olge Metelko koja je umrla prije tri godine.

Ugravirao ime supruge Olge

Zbog velike ljubavi prema Olgi, uz svoje, nosi i njezino prezime.

Umjesto da krstari svijetom, kao nekada, Ramaš danas živi na relaciji Krk (Hrvatska) – Gračanica. Na Krku posjeduje veliko imanje, a u rodnom gradu Gračanici ima kuću, rodbinu i prijatelje. Iako se za njega žene “lijepe kao flasteri”, on je samac sa avanturama o kojima ne želi javno govoriti.

Prsten posvecen supruzi Olg1i

Nakon mjesec odmora na plavom Jadranu, Ramaš se obreo na gračaničkim Termama, poigrao je partiju – dvije šaha uz napomenu da ne voli gubiti, a onda na molbu brojnih prijatelja i reportera “Avaza” izveo je desetominutni šou, plešući u vidu robota uz muziku Majkla Džeksona, uz bravure kojima su se kupači divili.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x