Bijedić: Ime novog premijera TK bit će poznato u januaru i napokon će biti iz Tuzle

3 600

Mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona (TK) bit će poznat u januaru i bit će Tuzlak iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Ovo je u razgovoru za Vijesti.ba ustvrdio predsjednik Kantonalne organizacije (KO) SDP BiH Tuzla Enver Bijedić.

– Očekujemo da sad u januaru izađemo s imenom mandatara koji pripada SDP-u. On bi, naravno, potom trebao da radi na svom ekspozeu i pregovorima o odabiru ministara – kazao nam je Bijedić.

Prema njegovim riječima, sastav cjelokupnog saziva Vlade TK trebao bi biti poznat početkom februara.- To zavisi od daljih pregovora, ali i konkretnih zahtjeva stranaka koje čine “koaliciju 19”. Kad se sve to usaglasi, mislim da ćemo imati jednu stabilnu vladu – ističe Bijedić.

Podsjeća da ni u jednom dosadašnjem sazivu na čelu Vlade TK nije bio Tuzlak.- Kao najveći i glavni grad TK, Tuzla u svakom slučaju po svom potencijalu akademske zajednice i privrednika zaslužuje da napokon ponudi mandatara. Takav slučaj do sada nije bio ni u jednom sazivu Vlade, bez obzira na to koja je politička opcija davala mandatara. Zato smatram da napokon premijer mora biti iz Tuzle – dodaje Bijedić za vijesti.ba

Leave a Reply

3 komentara za članak "Bijedić: Ime novog premijera TK bit će poznato u januaru i napokon će biti iz Tuzle"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Lafinaš je Kupljen od Kukića
Gost
Lafinaš je Kupljen od Kukića

Došo Hercegovac Bijedić da kaže : Esad će bit premijer TK konačno iz Tuzle, e svašta! A ko je to iz Tuzle Bijdniću???, baš si našao nekog Hukića…ili nekog sličnog? … Ako nemaš na spisku više ni jednog Hukića…, nemoj da brineš ima uvijek nekih “”Kukića”! Moj Bijedniću mojjj

subasic
Gost
subasic

Zar je Važno odakle je prmijer.Otkad to ljevičari postadoše lokalisti, a ja bi rekao ograničeni.Ovo nisam očekivao od BH bloka,kako se nazivaju ovi demagozi.I dalje mislim da premijer treba da bude sposoban, a ne podoban pa makar bio i iz Tuzle.

Balašević
Gost
Balašević

Delić je iz Tuzle.