Bijedić: Ime novog premijera TK bit će poznato u januaru i napokon će biti iz Tuzle

3 909

Mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona (TK) bit će poznat u januaru i bit će Tuzlak iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Ovo je u razgovoru za Vijesti.ba ustvrdio predsjednik Kantonalne organizacije (KO) SDP BiH Tuzla Enver Bijedić.

– Očekujemo da sad u januaru izađemo s imenom mandatara koji pripada SDP-u. On bi, naravno, potom trebao da radi na svom ekspozeu i pregovorima o odabiru ministara – kazao nam je Bijedić.

Prema njegovim riječima, sastav cjelokupnog saziva Vlade TK trebao bi biti poznat početkom februara.- To zavisi od daljih pregovora, ali i konkretnih zahtjeva stranaka koje čine “koaliciju 19”. Kad se sve to usaglasi, mislim da ćemo imati jednu stabilnu vladu – ističe Bijedić.

Podsjeća da ni u jednom dosadašnjem sazivu na čelu Vlade TK nije bio Tuzlak.- Kao najveći i glavni grad TK, Tuzla u svakom slučaju po svom potencijalu akademske zajednice i privrednika zaslužuje da napokon ponudi mandatara. Takav slučaj do sada nije bio ni u jednom sazivu Vlade, bez obzira na to koja je politička opcija davala mandatara. Zato smatram da napokon premijer mora biti iz Tuzle – dodaje Bijedić za vijesti.ba

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lafinaš je Kupljen od Kukića

Došo Hercegovac Bijedić da kaže : Esad će bit premijer TK konačno iz Tuzle, e svašta! A ko je to iz Tuzle Bijdniću???, baš si našao nekog Hukića…ili nekog sličnog? … Ako nemaš na spisku više ni jednog Hukića…, nemoj da brineš ima uvijek nekih “”Kukića”! Moj Bijedniću mojjj

subasic

Zar je Važno odakle je prmijer.Otkad to ljevičari postadoše lokalisti, a ja bi rekao ograničeni.Ovo nisam očekivao od BH bloka,kako se nazivaju ovi demagozi.I dalje mislim da premijer treba da bude sposoban, a ne podoban pa makar bio i iz Tuzle.

Balašević

Delić je iz Tuzle.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x