BiH za mlade izdvaja samo 0,05 posto ukupnih budžetskih sredstava

4 516

Prema nekim istraživanjima oko 64 posto mladih u BiH razmišlja o odlasku iz zemlje. Nezadovoljni su postojećom vlašću, korupcijom, lošim obrazovnim sistemom, nemogućnošću zaposlenja.

Ilustracija

Bosna i Hercegovina za mlade, a u tu kategoriju spadaju oni od 15 do 30 godina, izdvaja zanemarivih 0,05 posto ukupnih budžetskih sredstava, ili 2,2 KM po osobi. Većina općina nema strategiju za mlade, a većina onih koji imaju takve strategije ne sprovode ih. Zbog nebrige za njih i lošeg stanja u zemlji, više od 60 posto mladih, želi napustiti BiH.

Zanemariv postotak mladih političara Prema istraživanjima nevladinih organizacija provedenim u Sarajevu, samo osam posto mladih učlanjeno je u neku od stranaka, a u vodstvima stranaka zanemarivo je mali broj mlađih političara.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ss

Kakva je drzava maladi su odlicni

Sahariza

‘ta ce mladi i kako ce od ovih fosilnih hariscica, bakircica, dodica, i inih “prodavaca magle”! A sto jest i mi mladi smo se uspavali cekajuci da nas resta zicegu vode. A roditelji “Bitno je da se ne drogira!” i “Nije moj/a takvo dijete!”
U ovoj zemlji se plese cudan valcer: korak naprijed pa onda 100 koraka nazad …

Za Harisa

Sa harisa , sve si u pravu , sem kad kazes ” mi mladi “.
Nekako bi se u magli i mogla prodati , ovako – teško .

Sahariza

Zaharash jel tebe neko pit’o?!? Svaki tvoj komentar se moze svesti na onu izreku: misljenje je kao pakshu, svako ga ima (evo da poentiramo u stilu tvoje omiljene emisije 60 minuta). 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x