BiH: Opasni som i dalje u prodaji

1 1.992

Objavljeni su podaci kako je uvoz ribe pangasius zabranjen u Francuskoj i Italiji zbog radioaktivnosti i teških metala. U BiH su posljednjih godina uvezene stotine tona ove ribe u milijunskoj vrijednosti, a prodaja je išla dobro zahvaljujući niskoj cijeni.

Bh. institucije još uvijek šute i ne komentiraju činjenicu da je riječ o radioaktivnom somu, a zabrinjavajući je podatak kako se ova riba uzgaja u jednoj od najzagađenijih rijeka u svijetu Mekong.

Stručnjaci su upozorili kako su pojedinci koji su redovito konzumirali spomenutu ribu ubrzo pokazali znakove trovanja i imali velike zdravstvene komplikacije. – Posljedice konzumacije ovakve ribe ne moraju se manifestirati odmah nego nakon dugog vremensog razdoblja.

Konzumacija zagađene ribe može dovesti do brojnih zdravstvenih komplikacija. Ugroženi mogu biti svi organi, a posebno je na udaru nervni i imunološki sistem. I ankete koje su provedene pokazuju kako je sve manje građana spremno u budućnosti kupovati ovakvu ribu. – Već se zna kako dolazi iz zagađenih rijeka, kako je opasna, te kako je preporučeno da se ne jede. Ima i drugih riba koje su puno zdravije, a razlika u cijeni nije velika – govori nam jedan od naših sugovornika

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ss

ja ga jeo 5-6 puta cinio mi se pravo ukusan jbg

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x