Bez struje bi moglo ostati 90 posto FBiH

1 707

Bez struje bi moglo da ostane 90 posto Federacije BiH ako snijeg i dalje bude padao, jer bi to dovelo u pitanje dopremanje uglja termoelektranama Kakanj i Tuzla.

Generalni direktor “Elektroprivrede BiH” Elvedin Grabovica upozorio je da je situacija zabrinjavajuća zbog konstantnog nestajanja zaliha uglja.

“Željeznice ne rade i putevi do termoelektrana prilično su neprohodni. U Tuzlanskom kantonu su izašli u susret tako što su nam obezbijedili transport uglja kamionima. Trenutno imamo probleme sa dopremanjem uglja iz Breze u Kakanj”, rekao je Grabovica za “Dnevni avaz”. On je naglasio da hidroelektrane u FBiH trenutno uopšte ne proizvode električnu energiju, što situaciju dodatno usložnjava.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
željo

Koja laž od strane termoelektrane.Vozovi idu non stop za termoelektranu.Nego neće da priznaju svoju krivicu da na istovar čeka 130 vagona i da je došlo do smrzavanja uglja u vagonima zbog sporog istovara i nepostojanja hale za odmrzavanje uglja u vagonima a leže na parovodima.Zalihe uglja male a kriva im željeznica.Pred nosom rudnici a nemaju uglja .Sramota.Direktor termoelektrane najodgovorniji ako dođe do zastoja u proizvodnji elek.energije.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x