Besplatne usluge za sve vozače

0 1.058

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa Direkcijom za ceste F BiH o obavljanju poslova i pomoći na javnim cestama u dijelu Federacije, Bosanskohercegovački auto- moto klub, dužan je da svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju, bez obzira da li je njihov član ili ne, godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje.

„ Besplatno pružanje pomoći obavlja se u sedam kantona Federacije i to: Unsko- sanskom, Tuzlanskom, Zeničko- dobojskom, Bosansko- podrinjskom, Srednjebosanskom, Hercegovačko- neretvanskom i Sarajevskom kantonu „ istakao je Emir Hasković, dispečer Info centra BIHAMK-a.

Ukoliko se kvar ne može otkloniti članovi Bosanskohercegovačkog auto- moto kluba dužni su ukloniti vozilo sa puta do najbližeg servisa koji ne mora biti ovlašten, kako nebi došlo do urgožavanja drugih učesnika u saobraćaju.

Usluga od strane Bosanskohercegovačkog auto- moto kluba pruža se svim vozačima, čija su vozila registrovana na području F BiH i koji se u momentu kvara nalaze na javnim cestama svih kantona, osim u Posavskom, Zapadnohercegovačkom i Livanjskom kantonu.

(RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x