Bajazit Jašarević predsjednik Skupštine?

7 899

Čelnici kantonalnih ogranaka SDA i SDP-a Tuzla danas će u prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona održati sastanak, s ciljem usaglašavanja prijedloga za budućeg predsjednika Skupštine iz reda bošnjačkog naroda, s obzirom na to da je na prošlosedmičnom zasjedanju izostao međustranački dogovor, zbog čega nije formirano rukovodstvo ovog zakonodavnog organa.

Bajazit Jašarević / Foto: Oslobođenje

„Skrenuli smo pažnju ovim strankama da prijedlog kandidata moraju dostaviti do 3. decembra. Klubovi srpskog i hrvatskog naroda dostavili su svoje prijedloge. Nadamo se da će i Bošnjaci ispoštovati rok“, kazao je Ahmet Smajlović, sekretar Skupštine TK, dodajući da nema sankcija ukoliko se probije rok.

No, nezvanično saznajemo da su stranačka rukovodstva vrlo blizu pronalasku zajedničkog kandidata. Naime, bez obzira na neizvjesnost oko formiranja koalicije, najbliži funkciji predsjednika ili potpredsjednika Skupštine TK iz reda bošnjačkog naroda je poslanik SDA Bajazit Jašarević, koji je na prošlosedmičnom zasjedanju izabran za predsjednika Kluba Bošnjaka.

U slučaju da SDA dobije mjesto jednog od tri čelnika Skupštine, izvjesno je da bi u slučaju eventualne koalicije SDP-u pripala pozicija kantonalnog premijera, što bi, prema dosadašnjim najavama, trebao biti Sead Čaušević, aktuelni poslanik ove stranke u Skupštini TK.

(SodaLIVE.ba/Oslobođenje)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Harisa

Crveni nama , uoči izbora : Vratiće se Valter – jebat će vam mater .
Mi njima poslije izbora : Vratiće se Haris , Valteru će mater – gratis .

"ostali"

@Za Harisa
27. Novembar
08:25
Istine radi , da podsjetim , da se ne zaboravi :

Nihade, gdje su pare od džamije?

Nihad Imširović
Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Nihada Imširovića, bihaćkog imama i bivšeg predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Prema navodima optužnice, Nihada Imširovića se tereti za nesavjestan rad u službi ili konkretno nenamjensko korištenje sredstava namijenjenih za izgradnju gradske džamije u Bihaću.

Inače, Imširović je, u vrijeme spornih dešavanja, proglašen najboljim mu’allimom za 2009. godinu na nivou Medžlisa Islamske zajednicke Bihać.

chsw

A ovaj jadnik, hari nije ni svjestan da je svojim postovima vise odmogao “vlastitoj” stranci nego bilo koji clanak ili post na ovom portalu ili jos bolje, bilo koji oponent i stovalac neke druge stranke. I ono malo ljudi koji bi glasali (moderno: glasovali 🙂 ) za SZ BiH zbog ovakvih i ostalih “gratis” izjava nece sigurno – samo pogledajte broj negativnih misljenja (palac dole) ili koliko je puta bio hidden (sakriven zbog negativnih misljenja) a koliko je puta bio brisan to zna on sam (al nije svjestan) i moderatori sa Soda!Live!
Trebamo podrzati njegov rad jer je od VELIKE koristi! Zahvalni smo al nemoj da bude dzaba ili nedaj Boze “ko bratu”. Hvala “Za Harisa”! Molimo da se pojavi “Za Bakira”! Neka bude reciprocitet 🙂

čistizrak

Kaže obavezno prepisati kod, ja sastavim tekst prepišem kod kad ono invalid kod j…. više vaš kod.

čistizrak

Postajete više smiješni sa ovim kodom. Jednom hoće jednom neće…valjda je to kao kod autora ovog članka bošnjaci žive u Bosni a gdje onda žive bosanci kako se zove njihova država?

chsw

Misle valjda na “Kod” amidze Idriza 🙂 sala mala. Prijedlog: kopiraj svoj komentar, da nemoras ponovo tipkati i ponovi onda ce, valjda, proci kao sto je i ovaj prosao … Pozdrav za sve cisto!

ZA Harisa

Jesi ljubomoran što sam duhovit .

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x