Amila Džinović se uspješno oporavlja u Minhenu!

2 921

Kako su nam potvrdili članovi Kriznog štaba humanitarne organizacije City angels iz Tuzle, Amila se za sada dobro oporavlja. Trenutno prolazi kroz tešku fazu jer se dešavaju velike promjene u njenom organizmu usljed presađivanja koštane srži, ali Amila ih dobro podnosi.

Amila Džinović

Koštanu srž je donirala majka koja se također osjeća dobro.

Amila se liječi u Grosharden klinici u Minhenu. Njen liječnik, doktor Hausman, s optimizmom gleda na tok oporavka, tvrdi da je situacija teška, ali nije bezizlazna. Inače, ova je klinika poznata po svojoj uspješnosti u liječenju malignih oboljenja, u njoj se svojedobno od leukemije izliječio i slavni tenor Jose Careras po kojemu je ova klinika i dobila ime.

Ono što je najvažnije Amila nije sama u svojoj borbi za život. Podršku joj pružaju najbliži, ali i obitelj Bašić iz Minhena koja je učinila mnogo oko pokretanja akcije pomoći za Amilu.

Damir Porobić, predsjednik humanitarne organizacije City angels iz Tuzle kaže da se akcija pomoći za Amilino liječenje nastavlja do kraja januara. Nedostaje još novaca radi eventualnih kasnijih tretmana kojima bi Amila mogla biti podvrgnuta. U City angelsima podsjećaju na brojeve telefona koje možete zvati i tako donirati novac za liječenje ove mlade Tuzlanke.

Oni su kod mobilnog operatera Bh telecom: 090 292 062 i 092 890 891 za pozive sa mreže mobilnog operatera Eronet.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
???

🙂 🙂

čistizrak

Iskreno se radujem i nadam se uspješnom oporavku naše Amile. Ipak smo mi bosanci dobri i humani ljudi jer to se vidjelo i u ovom slučaju.Svaka čast Bosno i Hercegovino!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x