Američka pomoć bolesnoj djeci u BiH

0 772

Nakon što je dr. Wolfgang Wodarg pozvao vlasti BiH da oforme nezavisnu komisiju i ispitaju neurološka oštećenja kod djece u BiH ( http://www.wodarg.de/show/3943348.html ) i nakon što je definisana najprikladnija metoda analize etil i metil žive kod djece na Institutu “Jožef Štefan” u Ljubljani, Udruženje roditelja teško bolesne djece u BiH roditeljima bolesne djece pruža još jednu vrstu pomoći.

Dr Wolfgang Wodarg

Američka nevladina organizacija CoMeD, koja se bavi borbom za sigurnije vakcine i zastupa oštećenu djecu u parnicama za dječiije odštetne zahtjeve na američkim sudovima, i predsjednica CoMeD-a Lisa Sykes, sveštenica, žele pomoći i bolesnoj djeci u BiH. Član CoMeD-a dr. Paul G. King, doktor hemijskih nauka, će besplatno i putem Interneta davati savjete roditeljima iz BiH o laboratorijskim testovima na prisustvo žive ili im protumačiti dobijene rezultate. Dr. King, koji se duži niz godina bavi ispitivanjem uticaja žive na dječiji nervni system, posebno fokusira svoju pažnju na malu količinu žive u organizmu koja ima izrazit toksični efekat.

Da bi se zatražio savjet od dr. Kinga, potrebno je prethodno pripremiti detaljnu istoriju bolesti na engleskom jeziku uz podatke o dijagnozi, simptomima, prethodnom liječenju i prethodnim laboratorijskim testovima, kao i podatke iz kartona vakcinacije. I prikaz bolesti i prijevod na engleski jezik Udruženje će raditi besplatno roditeljima koji traže pomoć.

Mail adresa na koju se može uputiti molba za savjet dr. Kinga je bolesna.djeca@yahoo.com

Prva zajednička akcija CoMeD-a i Udruženja bilo je protestno pismo kojeg su 15 septembra prošle godine uputile 26 nevladine organizacije i stručnjaci iz cijelog svijeta glavnom američkom glavnom inspektoru za zdravstvo Danielu Levinsonu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x