Ambasador Republike Slovenije posjetio TK

1 432

Ambasador Slovenije u TKPrivredna saradnja Republike Slovenije sa Bosnom i Hercegovinom, sa akcentom na privredu u Tuzlanskom kantonu bila je tema danas upriličenog susreta Andreja Grassellija, Ambasadora Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini i Premijera Tuzlanskog kantona Enesa Mujića. U svom izlaganju premijer Mujić je predstavio Tuzlanski kanton i njegove elektro – energetske, industrijske i turističke potencijale, te istakao značajne aspekte u oblasti obrazovanja i zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

„Privredna društva iz Slovenije su na razne načine već u velikoj mjeri zastupljena na području Tuzlanskog kantona i do sada možemo reći da se radi o firmama koje pokazuju uspješno poslovanje. Prije svega tu mislimo na ulaganja u NLB Tuzlansku banku, Tuzlansku mljekaru, CPM, Cimos, ali i mnoge druge“  istakao je premijer Mujić.

Na današnjem sastanku također je još jednom pomenuta zainteresiranost Slovenije za stabilnost, ali i prosperitet cijelog Balkana, gdje Bosna i Hercegovina ima ključnu ulogu.
„U tom pogledu Slovenija će se i u euro – atlanskim integracijama zalagati za prosperitet Bosne i Hercegovine“ istakao je ambasador Grasselli i dodao,
„Tuzla je bila i ostala značajan centar u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo ekonomske krize u kojoj se nalazi cijela Europa, ali to može i treba biti izazov za dalja ulaganja i razvoj.“

Na današnjem sastanku također je bilo govora i o privrednoj konferenciji koja se krajem ovog mjeseca održava u Sloveniji, a kojoj bi trebali prisustvovati i privrednici sa područja Tuzlanskog kantona.
„Bit će to prilika da se uspostave nove, ali i ojačaju već postojeće ekonomske veze koju privredna društva sa područja našeg kantona imaju sa kompanijama iz Slovenije“ istakao je premijer Mujić.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Šizofreničar

Pa malo prije ja prolazim sa jaranom pokraj Hotela i on govori da je unutra ambasador Slovenije , i auta stoje ispred hotela sa slovenskim tabLJama , i bio je kombi RTRS ispred

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x