Aldin Širanović napustio BiH

7 1.311

Vođa neformalne grupe „ Udar“ Aldin Širanović uputio je obavijest- izjavu svom branitelju advokatu Mirnesu Ajanoviću, da je morao napustiti BiH.

U obrazloženju se navodi da je to učinio zbog prijetnji likvidacijom njega i njegove porodice.

Prijetnje koje je Širanović dobijao prijavljene su MUP-u TK, Tužilaštvu TK, Federalnoj upravi policije, Ambasadama Engleske, Švedske, Njemačke, Francuske, Austrije SAD, OSCE-u i EUFOR-u.

Prema riječima Širanovića, prijetnje su pristizale od osoba koje su izgubile političke pozicije nakon demonstracija te od osoba koje su željele zluopotrijebiti i pribaviti ličnu korist za sebe nakon demonstracija.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lukavac

Nisi se trebo javljat ako se ne mozes snosit sa time , mogo si predpostavit da bi moglo doci do toga , napravio si puno gresaka ali jedini si bio za narod ..

adrijana

seronja…

Matador

Aldin je i pokrenuo ove proteste , Aldin je najzasluzniji za ovu smjenu vlade, bio je prebijen od strane policije, maltretiran ,a sada mu se ovako vraca. Mislim da nema smisla prijetit nekome ko je pokusao (ili barem pokusao) osigurati dobro nama,i nasoj djeci. Trebaju gradjani stat u njegovu korist i njegovu zastitu.

chame

vazna informacija da je sve prijavljeno i odredjenim ambasadama….a sada lijepo trazi politicki azil u jednoj od tih drzava, makar neka korist u svemu tome…dobro odradjeno, svaka cast

željo

Ma nešto tu ne miriše baš najljepše,imatu svega po malo…….

Miro

Nisi trebao otići ,psi koji laju ne ujedaju.Dovoljno je sto si prijavio prijetnje,ne vjerujem da bi se bilo ko usudio da ti nanese zlo posle ovoga sto se desilo.To su bili samo poslednji vapaji nemoćnih funkcionera koji su smijenjeni zahvaljujući tebi,hvala ti jos jednom.

Albin

Nesto smrdi….. pitanje je samo sta …ili KO

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x