Zbog primanja dara: Uhapšena dva službenika MUP-a TK

1 1.006

Nakon višemjesečene istrage, u akciji kodnog naziva „DAR“, sprovedenoj dana 04.01.2019. godine u Tuzli, u ulici I Inžinjeriske brigade, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a u saradnji sa službenicima Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva TK-a, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršen je pretres pmv „Reno Megan“ vlasništvo MUP-a TK-a kao i dva policijska službenika.

Prilikom pretresa su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela propisanih KZ FBiH. Nakon pretresa, a u skladu sa odredbama iz čl. 153. Zakona o krivičnom postupku FBiH, oduzeta je sloboda policijskim službenicima E.T. i S.I. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz čl. 380. stav 1.

„Primanje dara ili drugih oblika koristi“ u sticaju sa krivičnim djelom iz čl. 389. stav 1. KZ FBiH „Krivotvorenje službene isprave“, a u vezi sa čl. 55. KZ FBiH „Produženo krivično djelo“. Po završetku kriminalističke obrade policijski službenici će uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Zbog primanja dara: Uhapšena dva službenika MUP-a TK"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Pink
Gost
Pink

Cudi me da po lukavcu ne pohapse ove nase ,mislim da nebih imao ko radit ,jer svi traze iskacu iz ulica kao iz pasteta…a posebno onaj Sam.. žuc…strasno