Verbalni i umalo fizički sukob između Mirsada Kukića i Bege Gutića / VIDEO

5 2.588

Nakon današnjeg verbalnog sukoba koji je zamalo prerastao i u fizički između predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića i aktuelnog načelnika Banovića Bege Gutića koji je iz reda Stranke demokratske akcije (SDA), oglasili su se iz Pokreta demokratske akcije (PDA).

Kako su naveli iz PDA, oštro osuđuju nedolično ponašanje Bege Gutića, načelnika Banovića, koji je danas nasrnuo na Mirsada Kukića, predsjednika Sindikalne organizacije Rudnika mrkog uglja Banovići.

Iako je Kukić dobio poziv za vanrednu sjednicu Nadzornog odbora RMU Banovići, na koju se i uredno odazvao, pred Direkcijom rudnika se, pred početak sjednice, našao i Gutić koji je ovom prilikom prijetio predsjedniku Sindikalne organizacije RMU Banovići, državnom zastupniku, ujedno i predsjedniku PDA BiH. 

“Predstava za javnost koju je banovićki bahati načelnik održao u prisustvu nekolicine uposlenika Općine, te tamošnjeg Doma zdravlja, među kojima su bili i direktor i pomoćnik ove javne ustanove, a veoma mali broj ljudi iz Rudnika, nije ništa do skretanje pažnje sa stvarnih problema koji se dešavaju u RMU Banovići.

Nameće nam se pitanje da li je ovim isceniranim fizičkim napadom Gutić, zajedno sa Upravom RMU Banovići, želio da sakrije nedavna dešavanja u Jami Omazići, a koja se kao jedina tačka trebala naći na dnevnom redu sjednice Nadzornog odbora (Razmatranje Informacije u vezi novonastalih događaja i dešavanja u Rudniku Podzemna eksploatacija uglja – Jama Omazići), te tako da sakrije nesposobnost rukovodstva rudnika koji nisu na vrijeme prijavili ovaj tragični događaj zbog kojeg su rudari u strahu za svoju egzistenciju?! Pokret demokratske akcija poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova TK i Kantonalno tužilaštvo TK da preispitaju ovaj slučaj i utvrde činjenično stanje vezano za ovaj događaj, kao i Tužilaštvo BiH i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH da zaštite Mirsada Kukića, zastupnika u Skupštini Parlamenta Bosne i Hercegovine”, navode iz PDA. 

Podsjećamo, danas je održan protestni skup rudara ispred uprave ovog preduzeća na kojem je došlo i do sukoba između načelnika Banovića Bege Gutića (SDA) i osnivača PDA Mirsada Kukića, koji obnaša funkciju predsjednika jednog od sindikata rudnika.

Ono što je zanimljivo jeste da su Kukić i Gutić bivši bliski saradnici iz vremena kada su obojica bili u SDA. Štaviše, Kukić je bio neformalni mentor, zaštitnik i podržavatelj Gutića.

Dok su rudari skandirali “Bego, Bego”, on je razgovarao s Kukićem koji se smješkao, da bi ubrzo došlo do nagurivanja, a dalji okršaj spriječila je policija koja ih je razdvojila. Kukić se potom udaljio.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Obrvaš

Pa to je Strujin jaran to pod hitno samo svezat i vratit na vrljike odakle su dosli

Sodakox

Hahahah poželili banovićani korede

Dzeko

Slozi mu polugu na ruci Bego😀

Dzeko

Ne raspravljaj se s njim nabodi gaaaaaa nabodi gaaaaaa nabodi gaaaaaaa….😀😀😀😀

Dzeko

Tak sam se uzrujal da sam ga potrgal
za vestu.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x