Ugledni njemački profesor virusologije: Neće biti drugog talasa

1 1.657

Bonski profesor virusologije Hendrick Streeck usuđuje se optimistično prognozirati razvoj situacije oko korona virusa.

“Mislim da nećemo imati drugi ili treći talas”, rekao je Streeck za “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, iako očekuje da će na jesen doći do više infekcija.
On kaže: “Mislim da smo u neprekidnom talasu. Permantni talas koja se iznova i iznova vraća gore-dolje. “

Prema Streecku, činjenica da će se škole ponovno otvoriti nakon ljetnih praznika NEĆE dovesti do drugog vala.

“Nema dokaza da su učenici zarazniji od odraslih”, rekao je stručnjak. ” Prije to izgleda kao da manje prenose virusa.”

Zbog ove rečenice Streeck zvuči mnogo optimističnije od svog kolege virusologa Christiana Drostena (48) iz berlinskog Charitéa, čija je studija zaključila da djeca “mogu biti jednako zarazna” kao i odrasli.

U utorak je Drosten upozorio u podcastu NDR-a: “Za dva mjeseca imaćemo problem ako opet ne uključimo sve senzore alarma.” Drosten je također upozorio na razvoj drugog talasa. (buka)

3 2 votes
Ocijeni članak
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojevic

I svaka bura počinje talasićima. Onda dobije snagu ,pa “razvali”.Onda se smiri pa neko vrijeme pričamo o njoj. Poslije opet udari. Tako je i sa virusom korona. Tu je sa nama i ostače k'o i gripa.Udari ,pa se smiri.I tako u talasima. Treba nastaviti život bez panike.To je realnost. I da nije medijske halabuke , političkih “sitnih novaca”, stada ovaca i inih lovaca u mutnom,sve bi drugačije izgledalo. Čelnici i načelnici bi nastavili igru “hljeba i igara”, opucali hiljade “sebića”, narod bi i dalje diholjiho ,makar bez vode i na škrge.Nejma frke.Preživjeće netko.”Anam Onaj i Oni,svakako…
P.S.Redovno sam u toku aktivnosti oba profesora koji su sigurno vrh nauke. Treba im vjerovati,Razlike su u nijansama i iskustvu.Njemačka je to !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x