U Tuzli osnovana nova stranka: Enver Bijedić na čelu

Foto: Faktor
10 1.547

U Tuzli je danas osnovana nova politička partija na čijem će čelu biti Enver Bijedić, donedavni predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, a članstvo će činiti bivši članovi SDP-a.

– Ovo će biti stranka koja će aktivno učestvovati u promjeni stanja u društvu. Ne želimo da budemo u udobnim stolicama opozicije, kritikujemo postojeće stanje, a ništa ne rješavamo. Socijaldemokrati BiH će biti parlamentarna stranka na svim nivoima od državnog, federalnog do kantonalnog – rekao je danas Enver Bijedić, koji je izabran za predsjednika nove stranke.

Pored državnog parlamentarca Bijedića, SD BiH imat će pet federalnih zastupnika, dva kantonalna u TK te tridesetak vijećnika u općinskim i gradskim vijećima TK.

U BiH imamo 132 politička subjekta, ovo danas je nešto drugačije, nešto čega nije bilo. Mi Tuzlu vidimo kao kolijevku socijaldemokratije,  mislimo da Tuzla zaslužuje da bude pitana u procesu stvaranja socijalno odgovorne demokratske BiH. Naš stav je da se interesi države, ekonomije, zapošljavanja, mladih ne smiju podrediti bilo kakavom ideološkom opredjeljenju – rekao je jedan od osnivača stranke Edin Delić, načelnik Općine Lukavac kojem je ovo sedma stranka u nizu.

10
Komentari

avatar
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
polapolaSDA=SBIH=PORAZ2018FantaSodarTosamja Recent comment authors
newest oldest most voted
Milenko Blagojević
Guest
Milenko Blagojević

Nit ste napravili kolijevku,nit ista u kolijevci.Nego ste ukrali i kolijevku i ONO u njoj sto su generacije rodile i njegovale.Vi samo ljuljate,ljuljate.Samo dobro pazite.Kad je”preljuljate”,silom inercije ce se otetii i razbiti vam ONO cime dezimformirate gradjane.
“Gospodo”, povucite se sa funkcija,krenite iz opozicije i napravite nesto ako imate cime i ako znate.Ovo je vas plagijat za koji se odgovara.Zadrzali ste sve pozivije,funkcije i,bezbeli plate,a lafinate i duminate o mladima.
Guzice ste zavalili duboko u fotelje,guzicari !
Gospodine ,Edine Delicu,podnesite ostavku na mjesto nacelnika i krenite iz pocetka.Ako imate istinski kvalitet revolucionara,narodce to prepoznati i valorizirati.I jos nesto:NITI IJEDAN ISTINSKI REVOLUCIONAR NIJE NIGDJE I NIKADA IZ DUBOKE I PRIJATNE HLADOVINE FOTELJE. IZVEO ISTINSKU REVOLUCIJU.To samo rade populisti,diktatori iskorojevici!

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

kad bi dao ostavku nikad ni provirio ne bi ni u lukavac više,može pobjedjivat dok ucjenjuje.zapošljenjem sina,asfaltom…isti MUJKIĆ…Konj pa haj de
Živjeli
Muftić,Omerdić,Ibrakić,Hodžić,Memić.Beca…

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Lafinaš 7 stranaka
Preletačević 6
Softić 5
….
Još koji dan pa u zaborav oktobar2020

Zijo
Guest
Zijo

Frca iz njih optimizam na svakoj slici….ko na komemorativnoj sjednici kad je ono preminuo drug Kardelj.

maak
Guest
maak

svi uhljebi , prodavaci lafine , lopovi …….. nedo Bog da ovo dodje na vlast u 2020 pa unistili bi Lukavac

Bundoglav Ozrenski slavuj
Guest
Bundoglav Ozrenski slavuj

Ovi poranili sa Paradom Ponosa…

Tosamja
Guest
Tosamja

Bolji naziv… Stranka Preletača – SP

Sodar
Guest
Sodar

Otpad od SDP-a, kao i PDA od SDA.

Fanta
Guest
Fanta

Veceg kriminalca od ovog Bijedica na TK nema!

polapola
Guest
polapola

Imali gdje nova fabrika ili proizvodna firma ,dosta je ovih pljackasa naroda BiH.Da nije zalosno bilo bi smjesno na sta su ljudi spremni za vlast .