U Sarajevu danas građanski protesti: Ostavke ili vakcine!

0 180

Simbolično 6. aprila, na dan Grada Sarajeva, bit će organizovani protesti zbog nenabavke vakcina u jeku pandemije koronavirusa pod sloganom “Borba za život”.

Prema najavi, protesti bi trebali početi u 11:15 sati na platou ispred Željezničke stanice za one koji će koristiti vozila, dok će pješaci se okupljati ispred Zemaljskog muzeja. 

Tu će volonteri podijeliti obilježja, transparente i detaljne instrukcije za kretanje.

Oko 12:05 sati, planirano je da svi učesnici dođu pred Parlament Bosne i Hercegovine, a dalje će se nastaviti šetnja i vožnja prema zgradi Vlade Federacije BiH, gdje bi se svi trebali okupiti između 13 i 13:30 sati.

Podsjetimo na zahtjeve organizatora:

1. Neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, a za sve one koji će kao argument koristiti da bi time nastao haos i institucije bi bile bez rukovodstva, naš odgovor je da su institucije već bez rukovodstva i da mi živimo haos u kojem svakog dana u prosjeku umire 50 naših sugrađana i da su pomenuti pokazali i dokazali da su nesposobni i da nisu u stanju nositi se sa pandemijom.

2. Imenovanje novog saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19.

3. Hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Kako su ranije poručili, rok za ispunjenje zahtjeva je 13. april jer je “svaki dan kockanje sa životom”.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x