Skupština TK: Koalicija nema potrebnu većinu za izbor rukovodstva

7 1.672

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona kasnila je više od sat vremena, a na kraju je zaključeno da “koalicija 19” nema potrebnu većinu za izbor rukovodstva, piše Faktor.

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK bit će iskorišten samo za izbor delegata u Dom naroda FBiH.

Problem je nastao zato što koalicija SDP, DF, SBB, SBiH i Naše stranke nema potrebnu većinu u Klubu Bošnjaka da izaberu svog predstavnika u rukovodstvo Skupštine. Pomenuta koalicija u Klubu Bošnjaka broji 13 zastupnika, dok opozicione SDA i PDA ima 16 ruku, dakle većinu.

Tokom više od sat vremena usaglašavanja, nije pronađeno rješenje za izbor rukovodstva, a pominjala se varijanta usvajanja zaključka, koji će omogućiti da se predstavnik Bošnjaka izabere, unutar kluba, prostom većinom. Međutim, to se na kraju nije desilo.

Dnevni red konstituirajuće sjednice podrazumijevao je da klubovi tri konstitutivna naroda izaberu svoja tri predstavnike u rukovodstvo Skupštine. Potom su tri predstavnika naroda između sebe trebala izabrati predsjednika Skupštine, a ostalo dvoje obnašalo bi funkcije dopredsjednika.

Izbor rukovodstva bit će obavljen naknadno, a stručne službe pripremaju proceduru za izbor delegata u Dom naroda FBiH.

Da li je na pomolu nova koalciija ostaje da se vidi…

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Denis

Koalicija SDA-SDP! PDA sve smeće, ruku na srce sem malog Prijića, mlad, sposoban i pošten momak! Idi dijete s Načelnikom u SDP

13 septembar

Eto zasto Bundoglav nije smio ni da mu se ime spomene da bude kandidat za premijera TK! Rekoh Vam ja ranije …picka je to …ali zna taj dobro u pare i zna taj dobro da mu je ovdje jos neko vrijeme sigurno jer i njega je Kukic ovdje namontirao i sad uspjeva cak iz UKCa da diktira pricu cijelu oko uspostave vlasti u TK. Zato Bundoglav Delic nije ni smio nego je poslao penzionera Cackovica nek on popusi …eto Ko je i Kakav je Delic Ljigo ljigavi!

Ema King

Ovi su fakat kontali Mesalica staviti za predsjednika skupstine hahahah komedija

Mufid

Po*uši ga Čačković
Hahahaha

maak

komunjare nisu uspjeli nikoga prevariti da predje u crvenu sektu

adis

Ovaj Mešalić nije ni za mjesne zajednice,a vidi se da je prava komunjara koja je već bila sjela u stolicu predsjednika skupštine TK-a, a da prije nikad nije vodio ni mjesnu zajednicu.I njemu je legalno i legitimno što se udružilo šest stranaka prostiv onih koji su dobili najviše glasova samo da bi on bio predsjednik.Malo sutra moj Mešaliću,valja prvo shvatit da nisi dorastao za tu funkciju.Jesi težak na vagu, al još u politici to nisi shvatio.Takav je i Lafinaš,pustio balon da ga neko hoće za permijera, al pošto je vidio da se raja u Tuzli smije onda poslao penzionera savjetnika da ga zamijeni.

SDA=SBIH=PORAZ2018

Hoćemo vanredne izbore

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x