SDP nije dao podršku: Nije prošla inicijativa za smjenu Vlade TK

2 1.017

Inicijativa za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona nije uvrštena na dnevni red pete Skupštine TK. Za nju su glasali zastupnici SDA, DF i SBiH, što je ukupno 14 ruku i ne čini potrebnu većinu za uvrštavanje u dnevni red. Protiv inicijative bili su zastupnici PDA, dok su uzdržani bili zastupnici SDP-a, SBB-a i Naše stranke, piše Faktor.

Zanimljivo je da su potpise na inicijativu za smjenu Vlade TK, koju kontrolira PDA i u kojoj su i ministri SBB-a, stavila i dva zastupnika SDP-a Žarko Vujović i Husein Tokić, međutim oni su danas, kao i svi u Klubu SDP-a bili suzdržani.

Dodajmo i da je Predsjedništvo KO SDP-a Tuzla na sjednici 3. aprila donijelo odluku kojoim se zadužuje Klub zastupnika SDP-a da pokrene incijativu za smjenu Vlade TK, međutim ovaj Klub je danas bio uzdržan.

Leave a Reply

2 komentara za članak "SDP nije dao podršku: Nije prošla inicijativa za smjenu Vlade TK"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Nikšić je Magarac
Gost
Nikšić je Magarac

JEBOTE LED KOJA FARSA HAHAHHAHAHA
Eto šta je SDP?! Pokrenuli Inicijativu i onda za tu inicijativu oni sami nisu GLASALI , pa jel ovo PArtija stvarno totalno Pijanih Ljudi ili su ovi toliko Ucijenjeni od strane KUKIĆA I SDP DIJELA IZ SARAJEVA SA NIKŠIĆEM da su ovo ovdje sve same preparirane lutke, kakva je ovo zajebancija?!
E pa dvugovi cveni VAma iduće Izbore Ni Bog dragi u kojeg ne vjerujete neće pomoć ni kad bi htio malo da se našali sa izbornim rezultatom!!! Vi ste stvarno za psihijatrije, Čuj pokrenem Inicijativu i budem suzdržan, treba Vas popalit ponovo sve!!!
Eto Vam Građani iz Tuzle SDP , eto vam Komunjare koje namještaju situaciju da Kukićeva vlada bude u tehničkom mandata sljedeće 4 godine, sve Vas treba hebat…fina Vam je priča kako vas “Seljace jebu” …i treba da Vas karaju kad Vam se to sviđa!

Crkvenko
Gost
Crkvenko

Sdp ne zeli sa nacionalnim strankama u koaliciju,to se danas i potvrđuje . Ako je sda nacionalna onda je pda nacionalna nacionalna stranka. Sdp = smećari.