Poznata imena većine ministara: Dajana Čolić nova ministrica zdravstva!?

4 8.498

Nakon što je Denijalu Tulumoviću iz SDA jučer povjeren mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona, stranke koje će uzeti učešće u izvršnoj vlasti počele su proces izbora kandidata za ministre. Vlada Tuzlanskog kantona pored premijera broji 12 ministarstava, a došli smo do imena kandidata za većinu pozicija.

SDA će u novoj vladi, pored premijera, imati i četiri ministra. Nezvanično saznajemo, da je Srđan Mićanović iz Tuzle kandidat za ministra kulture, sporta i mladih.

Fahreta Brašnjić, rodom iz Zvornika, a nastanjena u Tinji kod Srebrenika, kandidirana je za ministricu obrazovanja i nauke. Suad Mustajbašić iz Teočaka kandidat je SDA za ministra finansija. Elvir Herčinović iz Gradačca kandidat je ma ministra pravosuđa i uprave. .

Kadrovska komisija Demokratske fronte, na prijedlog općinskih odbora, kandidirala je Dajanu Čolić iz Lukavca za ministricu zdravstva, saznaje Faktor. Ona je specijalista dječije stomatologije, a zaposlena je u Domu zdravlja Lukavac. Elvir Mujkanović iz Srebrenika, nezvanično saznajemo, kandidat je DF-a za ministra za boračka pitanja. Riječ je o bivšem oficiru Armije RBiH.

SBB je već okončao unutarstranačku proceduru kada su u pitanju njihovi kandidati za ministre, dva imena su već predsta Skupštini TK te bi oni trebali obaviti razgovor s mandataorm Tulumovićem, potvrdila je za Faktor Lejla Vuković kantonalna zastupnica SBB-a i potpredsjednica Skupštine TK.

Elvir Rožnjaković iz Kalesije kandidat je SBB-a za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice. Tuzlak Edin Buševac, profesor u Elektrotehničkoj školi Tuzla, kandidat je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja.

Raspušteni Kantpnalni odbor SDP-a Tuzla danas popodne trebao bi odlučiti ko će biti ministar unutrašnjih poslova, kao i ministar poljoprivrede.

Procedura unutar Stranke za BiH već je u toku. Ministra privrede predložit će stranački ogranak iz Živinica, dok će iz Čelića doći ministar rada, socijalne politike i povratka. Imena bi trebala biti poznata veoma brzo.

Podsjećamo, mandatar za sastav nove vlade je prof. dr. Denijal Tulumović, inače predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice. Riječ je o uglednom ljekaru koji obavlja funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SDA=SBIH=PORAZ2018

Doktorica Čolić ulazi u koaliciju s Doktorom Mehmedalijom koji ju je neki dan umal udario,svaka čast doktorice

Dzeko

Sta je malom? Karijes doktorice.

Karlo

Kako moze doktorica bit ministar zdravstva???

Zar nismo navikli da su nam geodete ministri unutarnjih poslova, agronomi ministri kulture, i tako tome slicno.

Ovo je sok za mene, iskreno.

Eso

Cestitke Dajani Colic

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x