Pokrenuta inicijativa za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona

2 1.494

Pokrenuta je incijativa za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona, ekskluzivno saznaje Faktor. Incijativu su, kako saznajemo, do sada potpisali skupštinski zastupnici DF-a, SDA i SBiH, a očekuje se da svoje potpise ubrzo stave i zastupnici SDP-a.

Vladom TK, koja je od izbora u tehničkom mandatu, upravlja Mirsad Kukić, predsjednik PDA, a u njoj još sjede i ministri SBB-a.

Procedura nalaže da incijativu za smjenu potpiše najmanje trećina zastupnika, odnosno njih 12, što je već u ovom momentu ispunjeno, s obzirom da SDA ima devet, DF tri i SBiH dva zastupnika. Ukoliko se incijativi priključi i SDP, jasno je da postoje svi uvjeti za smjenu Vlade TK za šta je potrebno 18 ruku u Skupštini TK.

Također saznajemo da je u zahtjevu navedeno da potpisani zastupnici traže da se na sjednici zakazanoj za ponedjeljak 8. april, uvrsti još jedna tačka dnevnog reda, a to je smjena Vlade TK.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Pokrenuta inicijativa za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona"

avatar
najnoviji najstariji popularni
realan
Gost
realan

Cim postoji zahtjev za smjenu znaci da bi kao ozbiljni ljudi trebli imati i prijedlog nove vlade. Je li to DF zvanicno sa SDA?

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

SDA+SBIH+DF+dio SDP