Osnivačka skupština SPD-a u subotu u Sarajevu

4 1.176

Osnivačka skupština Socijalne pravde i demokratije bit će održana u subotu u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz ovog Pokreta.

Kako je potvrđena, događaj će biti održan u hotelu Holiday s početkom u 11 sati.

Sastanak Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, događaj kojeg javnost doživljava kao osnivanje novog subjekta ljevice na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, održan je početkom maja.

Biće zanimljivo vidjeti ko će iz Lukavca doći u Sarajevo. Uz Zlatka Lagumdžiju, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, tom događaju prisustvovali su Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović i brojni drugi.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, za N1 je nakon sastanka Inicijativnog odbora kazao da članovi SDP-a koji se odluče da budu dio novoformiranog Socijaldemokratskog pokreta, odnosno Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) sami sebe eliminšu iz Socijaldemokratske partije BiH. SDP SPD tretira kao novi politički subjekt na bh. sceni.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Osnivačka skupština SPD-a u subotu u Sarajevu"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Frikson
Gost
Frikson

Edin Delic najavio ako ne bude predsjednik SPD-a odma napusta stranku. Jakub Mahovkic molim samo da ne bude kradje glasova. Aziz Cackovic prijeti da ce sve pretuci kao zenu u tz ako E.D. ne prodje. U Sarajevo idu svi s kongresa Sdp-a. Svidilo im se prosle sedmice. Pa da guzica vidi puta.

KKK
Gost
KKK

Malo je poranio. Nece odmah biti navale za prelaskom. Jos ce se malo zakuhavati, a do kraja godine jedni u SPD, a drugi u DF.

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

SPD nastaje samo da bi išao s PDA ili sa SDA

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Kazu da se voziti bicikl i vladati ne moze zaboraviti.
Haman je tako,sve iste likovi sa stare porodicne fotografije u novom ramu.
Naucilo da vlada, pa to ti je…