Općina Lukavac legalizaciju naplaćuje donacijom!?

4 3.193

12. Febrara 2020.godine na poziv Vijeća MZ Bokavići, upriličen je sastanak između članova Vijeća i načelnika Općine Lukavac, Edina Delića.

Tom prilikom naglasak je stavljen na rekonstrukciju Doma kulture u Bokavićima, a prema riječima mještana načelnik Delić je čvrsto obećao da će ova izborna godina biti “sretna” za ovaj objekat te da će vrlo brzo uslijediti i početak njegove rekonstrukcije.

Mještani upozorili na nelegalnu gradnju

Iz Vijeća MZ su posebnu pažnju željeli skrenuti na nelegalnu nadogradnju objekta Doma kulture, sa prednje i zadnje strane je uzurpirana površina koja svojim izgledom i namjenom dovodi u pitanje funkcionalnost ovog objekta.

Načelniku Deliću je, kažu mještani, priložena i dokumentacija izvršenog inspekcijskog nadzora, u kojem jasno stoji da je objekat izgrađen nelegalno, bez ijedne dozvole, te je propisano njegove rušenje i uklanjanje.

Imali smo čvrsto obećanje načelnika da će ovaj nadograđeni objekat biti uklonjen, kako bi rekonstruisani Dom kulture konačno dobio svoju svrhu.” kaže jedan od mještana Bokavića koji se obratio redakciji našeg portala i ustupio dokumentaciju:

Potpuni zaokret dogodio se samo nekoliko dana poslije, kad je pred kamerama režimske RTV Lukavac, načelnik Delić najavio rekonstrukciju Doma kulture, a posebno je naglašena donacija i ugradnja plastične stolarije na objektu.

Slučajno ili ne u prizemlju Doma kulture nalazi se privatna firma kojoj je inspekcija naredila rušenje i uklanjanje nelegalno uzurpirane površine, a koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom stolarije, koja je obećala donaciju.

Inspekcijska Rješenja, nalazi i dokumenti će čini se biti “sredstvo plaćanja” sa donacijom plastične stolarije Općini Lukavac, a u svrhu rekonstrukcije Doma kulture u Bokavićima. Nelegalni objekat ispred i iza Doma će na taj način očito biti “legalizovan” uprkos nalogu za rušenje.

Uskoro ćemo saznati ko je bio u pravu.

4
Komentari

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SDA=SBIH=PORAZ2018KarloDzekoCrkvenko Recent comment authors
newest oldest most voted
Crkvenko
Guest
Crkvenko

Mehmedalija ce biti kaznjen jer je radio po zakonu. Sreca njegova sto ga stiti kanon. Nur vjeruje u takvim, bibliju i veselu svesku.

Karlo
Guest
Karlo

Mehmedalija salje dokumenat na cirilici, nacelnik vise na Ozrenu nego u Lukavcu. Izgleda da nam se na zgradi opstine uskoro smijesi mrtvacka bijela glava na crnoj podlozi ili u najbolju ruku trobojka sa pticicom.

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Kad imaš Nečelnika i Predsjednika Vijeća iz Koalicije Petak13(SDA-SD-DF-SBB-SBIH-BOSS…) kako ovim možeš biti iznenađen

Dzeko
Guest
Dzeko

Neka se gradani sela dignu.
Nemere to tako.